BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKadıköy Çarşısı'nda kira fiyatları tavan yaptı----

Kadıköy Çarşısı'nda kira fiyatları tavan yaptı

Kadıköy Çarşısı'nda kira fiyatları tavan yaptı
01 Nisan 2016 - 15:39 www.finansgundem.com

Tarihi Kadıköy Çarşısı'nda kira fiyatlarının yükselmesi, çarşı esnafını zor durumda bırakıyor. Buna bağlı olarak çarşının tarihi dokusunun da büyük zarar gördüğü belirtiliyor

Tarihi ve mimarisiyle yoğun ilgi gören Kadıköy Çarşısı'nda kira fiyatları tavan yaptı. Bir çok küçük dükkanların bulunduğu, ziyaret edilen yerlerin arasında üst sıraları alan bu çarşının esnafı şimdi zor durumda.

200 yılı aşkın süredir varlığını koruyan çarşı, birçok esnafa ekmek kapısı oldu.

Temmuz 2014’te yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince 10 yıllık kiracıların gerekçesiz tahliye edilebilmesi de bu sürecin önünü açtı. Esnafa göre dükkanlar, çok daha yüksek kirayı verebilen markalara veriliyor.

Tarihi doku yok oldu

Kira bedellerini sadece içkili restoranların yada lokanta zincirlerinin ödeyebildiğini belirten esnaf, çarşıyı renkli kılan dükkanların kapandığını söyledi. Kadıköy Tarihi Çarşı Kültür Derneği Başkanı Ali Geçgel, “10 yıldan fazla süredir kiracı olanların sözleşmelerinin tek taraflı olarak iptal edilmesiyle yüksek kira bedelleri istenmeye başladı. Birkaç manav, şarküteri ve kasabı saymazsak tarihi doku tamamen yok oldu. Anıları ve işlevleriyle şehir ve kültür belleğinde ulusal yeri olan işletmelerin yerini içkili lokantalar ve restoran zincirleri alıyor” dedi.

Kiralar 4 binden başlıyor

Küçük bir dükkanın kirasının 4 bin TL’den başladığını 100 metrekare dükkân için 30 bin TL’ye kadar kira bedelleri istendiğini belirten Geçgel, “Yitirmekte olduğumuz İstanbul ve Kadıköy kültür belleğimizi geri kazanmak istiyoruz. Bunun için mülk sahipleri ve Kadıköy Belediyesi’ni duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)