BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKaçan yatırımcı nereye yöneldi?----

Kaçan yatırımcı nereye yöneldi?

Kaçan yatırımcı nereye yöneldi?
28 Ocak 2014 - 07:54 www.finansgundem.com

Gelişen ülke piyasalarında yaşanan korkutucu seviyedeki satış dalgasının ardından yatırımcıların riskin Brezilya ve Güney Kore'ye yöneldiği belirtildi

Geçen hafta gelişen ülkelerde büyük çaplı bir satış dalgası yaşandı. Satışlar başta Türkiye olmak üzere birçok gelişen ülkenin para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesine neden oldu.

422 MİLYAR DOLAR ÇIKTI

Reuters’ın bünyedeki araştırma şirketi Lipper’a göre, yatırımcılar gelişen ülkelerin borsalarından son yedi haftanın altısında paralarını devamlı olarak çekti ve gelişen piyasalardan çıkan para 422 milyar doları aştı. Yatırımcılar özellikle cari açık ve bütçenin sıkıntılı olup siyasi kaosun olduğu ülkelerden kaçıp, nispeten daha güçlü ülkelere yöneldi.

ÇİN DE ETKİLEDİ

Gelişen ülkelerdeki kaçışta, ülkelerin bireysel etkenlerine ek olarak Çin ekonomisindeki yavaşlama endişesi de etkili oldu. Yatırımcıların karmaşanın daha az olduğu Güney Kore ve Meksika’ya yöneldiği ifade edildi. Uzmanlar bu iki ülkenin gelişen ülkeler içinde daha iyi gelecek vaat ettiğine ve yerel para birimlerinin daha dengeli durduğuna işaret ediyor.

BREZİLYA ÖNE ÇIKIYOR

Finansal danışmanlık şirketi Wilmington Trust şirketinin yatırım stratejisti Clem Miller, “Böyle zamanlarda yatırımcılar için diğerlerine göre daha avantajlı ülkelere geçme zamanı geldi demektir” dedi. Danışmanlık şirketi CLS Investment’ın Başyatırım Danışmanı Scott Kubie, müşterilerine Brezilya’daki borsa yatırım fonlarında kısa pozisyon almalarını tavsiye ettiğini belirtti. Kubie, “Çin’de yavaşlama görüyoruz. Genel olarak gelişen ülkelere bakışımız negatif ama içlerinden en iyi seçenek Brezilya” diye devam etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)