BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKabinede değişiklik nasıl olacak?----

Kabinede değişiklik nasıl olacak?

Kabinede değişiklik nasıl olacak?
07 Ekim 2013 - 06:55 www.finansgundem.com

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “her an her şey olabilir” açıklamasının ardından gözler, kabine revizyonuna çevrildi

Başbakan Erdoğan’ın kabine değişikliği sinyali veren açıklamasının ardından ekonomi yönetiminde, revizyondan ekonomi bakanlarının etkilenip etkilenmeyeceği tartışması başladı. Taraf'ın haberine göre, kulislerde Başbakan Erdoğan’ın iç ve dış riskleri değerlendirerek, “ekonomi yönetiminde” fazla bir değişikliğe gitmeyeceği konuşuluyor. Hatta bu durum, “Revizyon ekonomi bakanlarına teğet geçecek” şeklinde yorumlandı.
BABACAN KALACAK İDDİASI
Üçüncü dönem kriterine takılan bakanlar arasında yer alan ekonominin patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ismi geçtiğimiz yıllarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçmişti. Başbakan Erdoğan, bir konuşmasında ise Babacan’ın uluslararası bir kuruluşun başına geçebileceği mesajını verdi. Babacan ise bu tartışmaların ardından, “Siyaseti bırakmayı düşündüğünü ve özel sektörde çalışacağına” yönelik açıklamada bulundu.
Son dönemde ise kulislerde ekonomi bakanlarıyla ilgili farklı senaryolar konuşulmaya başladı. ABD ve AB ülkelerindeki gelişmeler, Türkiye’deki Gezi eylemlerine yönelik hazırlıklar ekonomi yönetimiyle ilgili hesaplarında değişmesine yol açtı. Kulislerde, Başbakan Erdoğan’ın ve AKP yönetiminin, kriz döneminde deneyimli bakanların iş başında olmasında fayda olacağı görüşünü savunduğu konuşuluyor. Bu nedenle, Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan gibi isimlerin bu dönemde yine ekonominin başında kalacağı kesin gözüyle bakılıyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün ise kabine revizyonundan etkilenmesi bekleniyor. Kulislerde, Başbakan Erdoğan’ın her iki bakanı da yeni dönemde partide daha etkin roller üstlenmeleri isteyebileceği konuşuluyor. Üç dönem kriterine takılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ise belediye başkanlığı adaylığı kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul ve İzmir Belediye Başkanlıkları için ismi geçen Yıldırım’ın, yerel seçimlerde AKP’nin kozlarından biri olacağı konuşuluyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)