BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKabine değişikliği ne anlama geliyor?----

Kabine değişikliği ne anlama geliyor?

Kabine değişikliği ne anlama geliyor?
24 Ocak 2013 - 19:16 www.finansgundem.com

Siyaset kulislerinde bir süredir beklenen kabine revizyonu yapıldı

4 bakanla sınırlı tutulan değişiklik, Çankaya Köşkü’nde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in üçlü zirvesinin hemen ardından açıklandı.
Yazılı açıklama ile duyurulan değişiklikle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yerine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yerine Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yerine de TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı getirildi.
Şahin’in görevden alınıp, seçim bölgesi Mardin olan vali kökenli Güler’in getirilmesi kulislerde, Erdoğan’ın açılım sürecine ilişkin bölgeye mesaj verdiği yorumlarına yol açtı. Şahin’in özellikle BDP’lileri hedef alan sert çıkışları bölgede tepkilere neden olmuştu. Kabinenin yeni üyelerinden Çelik, Avcı ve Müezzinoğlu’nun da Erdoğan’ın uzun süredir yakın çevresinde yer alan isimler olması dikkat çekti.
İÇ KABİNE HÜKÜMETTE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beklenen kabine revizyonunu 4 kişiyle sınırlı tuttu. Başbakan'ın hükümete aldığı yeni isimlerden özellikle ikisi dikkat çekici;
Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen Nabi Avcı ve Kültür Bakanlığı'na getirilen Ömer Çelik, Başbakan Erdoğan'ın "iç kabinesindeki" isimler.
Ömer Çelik, üç dönemdir milletvekili olmakla birlikte, kısa bir süre hariç, sürekli Başbakan'ın en yakın danışmanları arasında yer aldı.
Erdoğan'ın "Nabi Hoca" diye hitap ettiği Nabi Avcı ise, Erdoğan'ın ilk iki döneminde Başbakanlık Başdanışmanı olarak, tüm yurtdışı gezilerine katıldı.
Nabi Avcı bu dönem milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı oldu. Özellikle 4+4+4 TBMM'de komisyondan geçerken çıkan tartışmalarla kamuoyu gündemine geldi. Ancak komisyon odasında yaşanan arbedeye rağmen, çok hızlı şekilde 4+4+4 kanun tasarısını komisyondan geçirdi.
Profesör ünvanı sahibi Nabi Avcı, ODTÜ mezunu bir iletişimci. Daha önce köşe yazarlığı ve televizyon programcılığı da yapan Avcı'nın, Bombacı Parmenides ve Enformatik Cehalet gibi kitapları var.
Avcı ayrıca bir mizah yazarı. "Molla Kasım" takma adıyla yazdığı mizah yazılarının bir bölümü, karikatürist Necdet Konak tarafından resimlendirilerek "Evvel zaman içinde" adlı kitapta toplandı.
İLTİCA ETTİĞİ ÜLKEYE BAKAN OLDU
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'ye 1983 yılında "iltica ettiği" Türkiye'ye, 2013 yılında Sağlık Bakanı oldu.
1955 yılında Gümülcine'de doğan Müezzinoğlu Türkiye'ye ilk kez 1970'de eğitim için geldi. Başbakan Erdoğan'ın İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan Müezzinoğlu, 1982 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi ve ardından Yunanistan'a döndü.
Ancak Yunanistan'ın yurtdışında eğitim yaban Batı Trakya Türklerine yönelik baskı politikalarıyla karşılaşınca, 1983 yılında Meriç nehrini geçerek, Türkiye'ye sığındı. İltica başvurusunda bulundu.
Yunan hükümetinin kendisini vatandaşlıktan çıkarması, Türk vatandaşlığı için ise bekleme süresinde olması nedeniyle Müezzinoğlu, 1986 yılına kadar üç yıl "vatansız-Haymatlos" olarak yaşadı. Türk vatandaşlığını 1986 yılında oldu.
Siyasete 1992 yılında RP'de başlayan Müezzinoğlu, daha sonra AK Parti'ye girerek, 2002/2007 arasında İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlendi.
VALİ, MÜSTEŞAR, ŞİMDİ DE BAKAN
AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, valilik ve müsteşarlığın ardından, artık İçişleri Bakanı.
Kamuoyunun İstanbul Valisi olarak yakından tanıdığı Muammer Güler, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İçişleri Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürlüğü'ne kadar yükselen Güler, Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun Valiliklerinin ardından 2003 yılında İstanbul Valiliğine atandı.
İstanbul Valiliğinin ardından adı KKTC Büyükelçiliği için geçen, ancak daha sonra kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın ilk müsteşarı olarak atanan Güler, son seçimlerde TBMM'ye girdi. TBMM'de İçişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Güler, artık İçişleri Bakanı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)