BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan'a göre depremin fiziki maliyeti 25 milyar dolar----

JPMorgan'a göre depremin fiziki maliyeti 25 milyar dolar

JPMorgan'a göre depremin fiziki maliyeti 25 milyar dolar
16 Şubat 2023 - 19:38 www.finansgundem.com

JPMorgan, Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine ilişkin fiziki maliyetin 25 milyar dolar olacağını tahmin etti. Banka ayrıca, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin tahminini de paylaştı

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin bina ve altyapıya verdiği doğrudan hasarın yarattığı maliyetin 25 milyar dolar seviyesinde olacağı tahmininde bulundu. Bu rakam GSYH'nin yüzde 2,5'ine denk geliyor.

JPMorgan ayrıca, TCMB'nin gelecek haftaki para politikası toplantısında faizleri 100 baz puan daha düşürerek yüzde 8'e indireceğini öngördü.

JPMorgan ekonomisti Fatih Akçelik, bankanın müşterilerine gönderdiği notta, "Türkiye'deki deprem trajik can kaybına yol açtı ve önemli ekonomik sonuçları olacak" ifadelerine yer verdi.

Akçelik, şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi yönetim depremden önce bile faizlerin daha da indirileceği sinyali veriyordu. 18 Haziran'a kadar yapılması gereken seçimler öncesinde yeni faiz indirimleri yapılması olasılığını göz ardı edemiyoruz.

Ancak, Türkiye'de para politikası aktarım mekanizması çalışmadığından politika faizinin artık geçmişe kıyasla daha az önem taşıdığına inanıyoruz."

Can kaybı artıyor

İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki iki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açmıştı. AFAD'ın son açıklamasına göre deprem felaketinde 36 bin 187 kişi yaşamını yitirmişti.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 187'ye yükseldi

 

Kurum: 577 bin 689 binada inceleme yapıldı

 

Depremin Türkiye ekonomisine etkisi: İşte ekonomistlerin ilk analizleri...

 

TCMB döviz forward maliyetinin artırmasını istedi

 

TCMB rezervleri geriledi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)