BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem JPMorgan: Faiz indirimleri ekonomide önemli bir yükseliş sağlamayacak----

JPMorgan: Faiz indirimleri ekonomide önemli bir yükseliş sağlamayacak

  JPMorgan: Faiz indirimleri ekonomide önemli bir yükseliş sağlamayacak
26 Haziran 2019 - 11:51 www.finansgundem.com

JPMorgan Varlık Yönetimi baş küresel stratejisti, Fed'in faiz indirimlerinin reel ekonomide kayda değer bir yükseliş sağlamayacağını belirtti.

JP Morgan Varlık Yönetimi baş küresel stratejisti David Kelly, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, “Geçen ay uzun faizlerde önemli ölçüde düşüş gördük ve aslında bu yıl boyunca olan şey de buydu. Ancak bu düşüş konut piyasasında faaliyet artışına neden olmadı ya da güveni artırmadı.” dedi.

Kelly, “Fed'in Temmuz'da faiz indiriminden bahsetmesine ve piyasaların Aralık'a kadar üç faiz indirimi fiyatlamasına karşın, yatırımcıların farkına varacağı önemli şey, bunun reel ekonomide kayda değer bir yükselişe neden olmayacağı.” şeklinde görüş bildirdi.

Reel ekonominin düşük faize “pozitif bir şekilde yanıt vermeyeceğini” dile getiren Kelly, “En büyük endişem insanların daha yüksek verginin ya da daha yüksek vergi tehdidinin düşük Faiz sözüyle dengelenebilir olduğunu düşünmesi. Verilerin bize söylediği bunun böyle olmayacağı.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)