BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan'dan Türkiye için faiz tahmini----

JP Morgan'dan Türkiye için faiz tahmini

JP Morgan'dan Türkiye için faiz tahmini
27 Mayıs 2022 - 08:01 www.finansgundem.com

JPMorgan, TCMB'nin politika faizini yıl sonuna kadar sabit tutmasını bekliyor

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dün yaptığı toplantıdan çıkan kararları değerlendiren JPMorgan, TCMB'nin politika faizini yıl sonuna kadar değiştirmeyeceği beklentisini devam ettirdiklerini bildirdi.

PPK toplantısı sonrasında yayınlanan açıklamada ifade edilen ek tedbirlerin kurda bir soluklanma veya kredilerde büyümede bir ince ayar sağlayabileceğini belirten JPMorgan, "Bununla birlikte, fiyat baskılarının gücü ve özellikle enflasyon bekleyişlerinde kötüleşme dikkate alındığında, bizim görüşümüze göre enflasyon ile mücadele için daha fazla çaba gerekli" dedi.

TCMB'nin politika faizini yıl sonuna kadar değiştirmeyeceği beklentisini devam ettirdiklerini ifade eden JPMorgan, "Haziran 2023'te yapılacak seçimler uzun vadeli para politikası görünümü üzerinde belirsizlik yaratıyor. Faizlerin düşürülmesi yönünde siyasi baskıda bir artış riski hala geçerli, özellikle büyümede keskin bir yavaşlama yaşanması halinde" değerlendirmesini yaptı.

TCMB kritik faiz kararını açıkladı

 

Ray-Ban’dan JPMorgan'a siber hırsızlık davası

 

JPMorgan bilançosundaki 3 önemli ayrıntı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)