BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan: Türkiye civar bölgenin gözbebeği----

JP Morgan: Türkiye civar bölgenin gözbebeği

JP Morgan: Türkiye civar bölgenin gözbebeği
07 Eylül 2021 - 13:03 www.finansgundem.com

JP Morgan'ın CEMMEA Bölgesi'nde en cazip gördüğü ülkelerden biri Türkiye

JP Morgan'ın CEMMEA (Orta-Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika) Bölgesi'nde en cazip gördüğü ülkelerden biri Türkiye oldu. Kuruluş, listeyi ABD piyasalarına göre tarihi iskontoyu dikkate alarak oluşturdu.

Kuruluş, gelişen piyasa görünüm ve strateji raporunu yayınladı. Raporda hisse senedi piyasası cazip görünen EMEA ülkeleri Güney Afrika, Pakistan, Polonya, Türkiye, Kuveyt, Katar, Macaristan ve Mısır olarak sıralandı. Genel gelişen piyasalar hisse stratejisinde ise Türkiye hisse senedi piyasaları için tavsiyenin NÖTR olduğu ifade edildi.

Değerlendirmede kuruluşun Türkiye için 2021 büyüme beklentisini yüzde 6,8'den yüzde 8,4'e çıkardığı hatırlatıldı. TCMB'nin faizi için yıl sonu tahmini yüzde 18,00, gelecek yıl sonu tahmini ise yüzde 15,00 belirtildi.

Raporda JP Morgan'ın kur tahminleri de yer aldı. Dolar/TL için Eylül tahmini 8,25, Aralık tahmini 8,50 oldu. 2022 Mart ayı için 9,0, Haziran ayı için 9,50 tahmin olduğu bilgisi verildi.

Kuruluşun değerlendirmesine göre küresel gelişen piyasa portföyünde Türkiye tahvil ve döviz piyasaları için tavsiye de "piyasaya paralel getiri" düzeyinde bulunuyor.

AB ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 2,1 büyüdü

TCMB piyasaya 62 milyar TL verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)