BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJP Morgan iş alımını kesti----

JP Morgan iş alımını kesti

JP Morgan iş alımını kesti
26 Ağustos 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Regülatörlerin kara para aklamaya karşı prosedürlerinde eksiklik bulduğu JP Morgan, bir süre yabancı bankalardan yeni iş almıyor

JP Morgan Chase&Co, regülatörlerin kara para aklamaya karşı prosedürlerinde eksiklikler bulmasının ardından ilgili birimini incelemeye aldı ve bir süre yabancı bankalardan iş almayacağını açıkladı.
Banka, geçtiğimiz hafta hazine tahvilleri biriminin bir süre yeni müşteri ya da mevcut müşterilerinden yeni iş almayacağını açıkladı. Bankanın sözcüsü Brian Marchionay, aranın JP Morgan'ın varolan ilişkilerini incelemek için kullanılacağını ifade etti.
"İlgili bankacılık birimlerinde finansal kuruluşlara verilen hizmetkler bizim gücümüzün temelinde oldu ve olmaya da devam edecek" ifadelerini kullanan Marchiony, "Özellikle söz konusu piyasalarda, uzun vadeli sorumluluklarımızı yerine getirmemiz için iyi pozisyonlandığımızdan emin olmak için ara verip işlerimizi değerlendirmek bizim için önemli" dedi.
Para Birimi Müfettişlik Ofisi, Ocak'ta bankanın kara para aklamaya karşı iç kontrol ve bağımsız test sistemlerinde eksiklikler bulmasının ardından muvafakat emri vermişti. Muvafakat emrinde, bankanın ciddi hacimlerdeki şüpheli aktivitelerini açıklayamadığı belirtilmişti.
Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings Plc geçtiğimiz yıl ABD'nin kara para aklama gerekçesiyle açtığı davalarda anlaşma yoluna giderek 1.92 milyar dolar ödemek zorunda kalmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)