BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan, Çin için tavsiye düşürdü----

JP Morgan, Çin için tavsiye düşürdü

JP Morgan, Çin için tavsiye düşürdü
18 Mart 2013 - 16:53 www.finansgundem.com

JP Morgan, Çin hisselerine yönelik tavsiyelerini düşürdü

JPMorgan Chase & Co. yaptığı bir açıklamada Çin hisse sahiplerinin ellerindeki oranı düşürmelerini ve yavaşlayan ekonomik büyüme ve hızlanan enflasyondan dolayı ülkenin en büyük bankalarının karşısına pozisyon alma tavsiyesinde bulundu.
Varlık bakımından ABD'nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase & Co. Asya ve gelişen piyasalar şef stratejisti Adrian Mowat, Çin'e underweight notu verirken, ülkenin en büyük 4 bankasına ait aşağı yön beklentili türevleri tavsiye etti.
Mowat raporunda "Büyüme ivmesinin yavaşladığı ve sınırlı politika cevabıyla karşılaştığı görülüyor. Kötü bir kombinasyon" ifadelerini kullandı.
Çin sanayi üretimi bakımından bu yıla 2009'dan beri en zayıf başlangıcı yaparken, perakende satış büyümesi yavaşladı ve enflasyon beklentileri aştı. Bugün açıklanan bir hükümet raporu konut fiyatlarının Aralık 2011'den bu yana en geniş ilerlemeyi kaydettiğini göstererek, Başbakan Li Keqiang'ın emlak balonunu engelleme çabalarını tehdit etti. Nomura Holdings Inc. 15 Mart tarihli bir raporunda hızlı kredi büyümesi, yükselen konut fiyatları ve büyümedeki potansiyel yavaşlama Çin'de bir ekonomik kriz riskinin ihtimalini artırdı, dedi.
Anakara şirketlerinin listelendiği ve Hong Kong'da işlem gören gösterge endeks Hang Seng China Enterprises Index, seans arasına yüzde 2.3'lük düşüşle girerek Asya endeksleri arasında en büyük kaybı gerçekleştirdi. Ülkenin piyasa değeri bakımından en büyük bankası olan Industrial & Commercial Bank of China Ltd. yüzde 3 düştü.
JPMorgan analisti Katherine Lei'nin yazdığı bir raporda ise Çinli politika yapıcıların bu yıl büyük ihtimalle likiditeye sınırlama getireceği ve enflasyonu azaltmak isteyeceği belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)