BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJotun ilk çeyrekte büyüdü----

Jotun ilk çeyrekte büyüdü

Jotun ilk çeyrekte büyüdü
18 Temmuz 2013 - 16:24 www.finansgundem.com

Jotun, 2012 yılı faaliyetleriyle en hızlı büyüyen şirketler listesine 45. sıradan girdi. Jotun, aynı zamanda en hızlı büyüyen boya şirketi oldu

Fortune Dergisi'nin gerçekleştirdiği "Performansı En Yüksek Şirketler" araştırması sonucunda, Jotun 2012 yılındaki faaliyetleriyle 45. sıradan en hızlı büyüyen şirketler arasına girerek en hızlı büyüyen boya şirketi oldu. Çin, Rusya, Endonezya ve Amerika’daki tesis inşaatı yatırımlarının da içinde bulunduğu Jotun’un ilk çeyrekteki toplam yatırımı 53 milyon Türk Lirası oldu. Jotun Grubu, 2013’ün ilk çeyreğinde faaliyet gelirinin 1 milyar 235 milyon Türk Lirası olduğunu açıkladı. Geçen sene aynı dönemi 1 milyar 157 milyon Türk Lirası ile kapatan grubun faaliyet karı ise ilk çeyrekte, geçtiğimiz senenin ilk çeyreğiyle kıyaslandığında 137 milyon Türk Lirası’ndan 164 milyon Türk Lirası’na yükseldi.
Jotun,faaliyette bulunduğu 4 segmentten üçünde (dekoratif boyalar, endüstri boyaları ve toz boyalar) yüksek büyüme oranları yakaladı: Deniz boyalarında ise yeni inşa pazarında yaşanan küçülme nedeniyle aynı büyüme oranları yakalayamadı.
Jotun Grubu CEO’su Morten Fon, Nisan sonu itibariyle gerçekleşen finansal durumdan memnun olduklarını belirtirken “2013’e satış ve karlılık anlamında iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz" ifadesinde bulunarak kısa vadede, deniz boyalarında yeni inşa pazarında büyüme beklemediklerini, gemilerde bakım-tutum pazarına ve endüstri boyalarına odaklandıklarını ve organik büyüme stratejisine paralel olarak, Myanmar, Bangladeş ve Cezayir gibi yeni pazarlara girdiklerini bundan sonra yeni ülkelerde yatırımlara devam edeceklerini belirtti.
Jotun, Türkiye gibi grubun büyümede önemli payı olan pazarlara odaklanarak 2013’ün bundan sonraki döneminde de büyümeye devam etmeyi planladıklarını vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)