BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson Brexit'in faydalarını açıklayacak----

Johnson Brexit'in faydalarını açıklayacak

Johnson Brexit'in faydalarını açıklayacak
03 Şubat 2020 - 12:06 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Johnson, AB'yle bugün yapılacak müzakerede taleplerini ortaya koyarak istediği gümrük anlaşmasını kabul ettirmeyi hedefliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün yapacağı konuşmada ülkesinin AB ile ticaret ve diğer ilişkilerini belirleyecek müzakerelerdeki taleplerini ortaya koyarak, istediği ticaret anlaşmasını AB'ye kabul ettiremese bile İngiltere ekonomisinin zenginleşeceğini söyleyecek.

İngiltere'nin Cumartesi günü itibarıyla AB'den ayrılmasını başbakanlık makamında verdiği partiyle kutlayan Johnson, bugün yapacağı konuşmada ülkesinin AB'den ayrılarak sağladığı egemenlik haklarının, ekonomik büyümeden daha öncelikli olduğu mesajını tekrar verecek.

İngiltere ile AB arasındaki ticari, ekonomik ve mevzuatsal ilişki 2020 sonuna kadar İngiltere AB üyesiymiş gibi devam edecek. Taraflar bu geçiş dönemi boyunca ticaret ve diğer tüm ilişkilerin çerçevesini belirleyecek müzakereler yürütecekler.

Ticaret görüşmeleri Mart ayında başlayacak. Önceki başbakan
Theresa May'in AB ile müzakere yaklaşımını eleştiren Johnson, İngiltere'nin AB'nin kurallarına ve düzenlemelerine uymayacağını söyleyerek çok daha katı bir tutum ortaya koyuyor.

Yapacağı konuşmanın başbakanlık makamınca paylaşılan özetine göre Johnson, AB'nin Kanada ile sahip olduğu ticaret anlaşmasında olduğu gibi vergisiz ve kotasız ticareti kabul etmemesi halinde AB'nin Avustralya ile sahip olduğuna benzer daha gevşek bir ticaret ilişkisi talep edecek.

Johnson, konuşma özetine göre, "Rekabet politikası, sübvansiyonlar, sosyal güvenlik, çevre veya benzeri herhangi bir konuda AB kurallarını İngiltere'nin kabul etme yükümlülüğü ne kadar geçerliyse, İngiltere'nin kurallarını AB'nin kabul etme yükümlülüğü o kadar geçerli" diyecek.

Johnson, konuşmasında AB'nin, Kanada ile var olana benzer bir serbest ticaret anlaşması teklif ettiğini ortaya koyacak.

Kanada AB düzenlemelerine uymadan AB ile ticaret yapabiliyor.

Johnson işletmelere, düşünce kuruluşlarına ve büyükelçilere hitaben yapacağı konuşmada, "Seçimimizi yaptık: Kanada'nınkine benzer bir serbest ticaret anlaşması istiyoruz, ancak başarılı
olamamamız durumunda, ticaretimizin AB ile mevcut AB'den Çekilme Anlaşmamıza dayanması gerekecek" diyecek.

Johnson ayrıca "Buradaki seçenekler 'anlaşmalı ya da anlaşmasız' değil. Soru, AB ile Kanada'nınkine mi benzer yoksa Avustralya'nınkine mi benzer bir ticaret ilişkimiz olacağına karar vermek olacak" diyecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)