BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinJeff Bezos’un 7 çılgın harcaması----

Jeff Bezos’un 7 çılgın harcaması

Jeff Bezos’un 7 çılgın harcaması
11 Mayıs 2021 - 12:33 www.finansgundem.com

Amazon’un patronu ve dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos servetiyle olduğu kadar yaptığı çılgınca harcamalarla da tanınıyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en zengin insanı ve net serveti 200 milyar doları aşan ilk kişi olan Jeff Bezos, hayatı boyunca bir dizi abartılı satın alma işlemi yaptı.

Bezos geçtiğimiz günlerde bu listeye 500 milyon dolarlık bir süper yat ekledi.

Bloomberg Wealth'in haberine göre, 120 metre uzunluğundaki yat birkaç güverteye yayılacak ve üç devasa gemi direğine sahip olacak. Süper yat ayrıca helikopter pistiyle donatılmış kendi destek yatıyla birlikte gelecek.

Salgından önce sipariş edilen ve yakında hazır olması beklenen mega yatla ilgili daha spesifik ayrıntılar büyük bir gizlilik içerisinde saklanıyor. Ancak Amazon kurucusu daha önceki dev harcamalarını gizlememişti.

New York Post’un haberinde Jeff Bezos’un daha önce yaptığı 7 dev harcama belirtiliyor. İşte finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Bezos’un yaptığı harcamaların bazıları:

Yılda sadece bir kez çalışan devasa saat

Bezos, 2018'de "uzun vadeli düşünmeyi" simgelediği gerekçesiyle "10 bin yıllık" saatine 42 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını açıkladı.

150 metre boyundaki mekanik saat, gece ve gündüz termal döngüleriyle güçlendirilecek ve güneşin öğle saatlerine göre senkronize edilecek.

MensXP'nin haberine göre, halen yapım aşamasında olan saat, 10 bin yıllık bir ömre sahip olacak şekilde tasarlandı ve Bezos'un Teksas'ta sahip olduğu bir arazinin üzerinde bulunuyor.

New York'taki en büyük emlak anlaşması

Bezos eski eşi MacKenzie Scott'tan ayrıldıktan kısa bir süre sonra, Madison Square Park'a bakan üç daireyi 80 milyon dolara satın alarak boşanmayı kutladı. Söz konusu apartman dairesi anlaşması New York’ta şimdiye kadar yapılan en büyük emlak satın alım işlemini belirtiyor.

Ancak, bu büyük harcama da milyarder için yeterli gelmemiş olacak ki 16 milyon dolara dördüncü bir daire daha satın aldı. Böylece Bezos New York’taki ünlü beşinci caddede 20’inci kattan itibaren 3 katlı toplamda 2 bin 136 metrekareden fazla büyüklükte bir teras katı malikanesinin sahibi oldu.

Bezos’un söz konusu evinde en az yarım düzine yatak odasının yanı sıra havuz ve 465 metrekareye yakın geniş bir çatı terası bulunmaktadır.,

Dünyanın en hızlı ticari jetlerinden biri

MensXP'nin haberine göre Bezos, dünyanın en hızlı jetlerinden Gulfstream G-650ER’ı satın almak ve iç mekanını tasarlamak için 65 milyon dolar harcadı.

Çoğu milyarderin özel jetleri olsa da Gulfstream, Bezos’un Seattle'daki Amazon merkezi ile milyarderin gitmesi gereken diğer bölgeler arasındaki ulaşımı çok daha hızlı hale getiriyor.

Tarihi müzeyi eve dönüştürdü

Bezos, 2016 yılında 2 bin 500 metrekarelik binayı özel bir eve dönüştürebilmek için eski Washington Tekstil Müzesi'ni 23 milyon dolara satın almaya karar verdi.

MensXP'nin haberine göre, müzeyi satın alarak, George Washington Üniversitesi'ndeki sergiler için yeni bir ev kurulmasına yardımcı oldu ve müzenin yıllarca bünyesinde tuttuğu tarihin kurtarılmasına da yardımcı oldu.

Whole Foods market zincirini satın aldı

Bezos, market devleriyle rekabet etmek ve Amazon'un bocalamakta olan gıda dağıtım hizmeti Amazon Fresh'e hayat vermek için, Whole Foods market zincirinin tamamını 13,7 milyar dolara satın almaya karar verdi.

Yatırımı neden yaptığı sorulduğunda milyarder, mağazanın mükemmel ürünlerini ve sağlıklı beslenmeyi eğlenceli hale getirme yeteneklerini gösterdi.

Kendi uzay şirketini kurdu

GQ India'nın haberine göre, Elon Musk'la benzer şekilde Bezos da uzun zamandır uzay yolculuğunu uygulanabilir hale getirmek istiyordu. Milyarder kendisi için bir tutku projesi olan Blue Origin'e yılda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapmaya karar verdi.

Blue Origin, şirketin uzaya erişim maliyetini düşürmenin tek yol olduğuna inandığı yeniden kullanılabilir uzay roketleri inşa etmeye çalışıyor.

Outlet'in haberine göre, Blue Origin'in finansmanı çoğunlukla Amazon hisselerinin tasfiyesinden geliyor. 2019'daki bir etkinlikte Bezos, müşterilere uzay hayalini gerçeğe dönüştürmeye yönelik katkıları için teşekkür etti.

Bezos, “Ne zaman bir ayakkabı alsanız, Blue Origin'in fonlanmasına yardımcı oluyorsunuz” ifadelerini kullanarak kullanıcılara minnettarlığını açıkladı.

Washington Post’u satın aldı

Hızla dijitalleşen dünyada, basılı haber kuruluşlarının uzun vadeli geleceği son yirmi yılda daha belirsiz bir hal aldı. Ancak bu durum Bezos’un Washington Post’u satın almak için 250 milyon dolar harcamasını engellemedi.

2013 yılındaki anlaşma Bezos'u Washington Post şirketinin amiral gemisi gazetesinin ve bir dizi diğer yerel iştirak ve web sitesinin sahibi yaptı.

22.5 milyar kilometre öteden NASA'nın uzay aracı veri paylaştı!

 

Mark Zuckerberg'den şaşırtan 'Bitcoin' paylaşımı

 

Ünlü aktör Kovid-19'dan hayatını kaybetti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)