BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'nın ihracatı beklentilerin altında arttı----

Japonya'nın ihracatı beklentilerin altında arttı

Japonya'nın ihracatı beklentilerin altında arttı
17 Nisan 2024 - 06:55 www.finansgundem.com

Japonya Maliye Bakanlığı verilerine göre; ihracat Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre %7,3 oranında artsa da beklentileri karşılayamadı

Japonya'nın ihracatı, otomobil ve yarı iletkenlere yönelik artan talebin etkisiyle Mart ayında üst üste dördüncü ay büyüdü.

Maliye Bakanlığı verilerine göre ihracat Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre %7,3 oranında arttı. Şubat ayında da ihracat yüzde %7,8'lik artış göstermişti. Ekonomistler Mart ayında yüzde 7,7'lik bir artış bekliyorlardı.

BÜYÜME BEKLENTİLERİN ALTINDA GERÇEKLEŞTİ

Japonya'nın Çin ve ABD'ye ihracatı büyümenin ana itici güçleri olurken, bu iki pazara yaptığı sevkiyatlar sırasıyla %12,6 ve %8,5 oranında arttı. Artış, yarı iletken üretim ekipmanı, otomobil ve otomobil parçaları gibi ürünlerin ihracatındaki artışla desteklendi.

Ancak Mizuho Securities, Japonya'nın ihracatının 2024 yılında kayda değer bir yıllık büyüme kaydetmesinin pek mümkün olmadığı uyarısında bulundu. Mizuho yayınladığı raporda, kısmen faiz oranlarındaki artışların neden olduğu yaygın ekonomik yavaşlama nedeniyle mal talebindeki küresel düşüşe dikkat çekti.

Mart ayında kömür ve sıvılaştırılmış doğal gazdaki düşüşler nedeniyle ithalat %4,9 azaldı.

Japonya Mart ayında 2023 Aralık ayından bu yana ilk kez fazla verdi. Ancak Mart ayında 366,5 milyar yen seviyesinde gerçekleşen ticaret fazlası 480 milyar yen olan beklentilerin altında kaldı.

Japonya Maliye Bakanı: Döviz hareketlerini yakından izliyoruz

 

Japonya'da iflas eden şirket sayısı 23 aydır yükseliyor

 

Asya borsaları Japonya öncülüğünde düşüşte

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)