BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarJaponya'nın en büyük bankası stablecoin ihraç etmek istiyor----

Japonya'nın en büyük bankası stablecoin ihraç etmek istiyor

Japonya'nın en büyük bankası stablecoin ihraç etmek istiyor
23 Haziran 2023 - 08:52 www.finansgundem.com

MUFG, global stablecoinler ihraç etmek için görüşmeler yürütüyor. MUFG Ürün Başkan Yardımcısı Saito, Japonya'da stablecoin yasasının yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "İhraccılar ve kullanıcılar stablecoinleri kullanırken güvende hissedebilirler" dedi.

Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (MUFG), küresel stablecoin çıkarmak için görüşmeler yürütüyor.

MUFG, popüler stablecoinlerin arkasındaki şirketler ve stablecoin ihracları ile ilişkili diğer firmalarla kendi blockchain platformu üzerinden çıkarılması konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Japonya'nın stablecoin yasası 1 Haziran'da yürürlüğe girdi. Bu yasa, stablecoinleri sadece ülkenin lisanslı bankaları, kayıtlı para transferi acenteleri ve güven şirketleri tarafından çıkarılabilmesini imkan veriyor.

MUFG Ürün Başkan Yardımcısı Tatsuya Saito, blockchain platformu Progmat'ın kullanılması için ABD doları da dahil olmak üzere yabancı para birimlerine bağlı stablecoinlerin küresel kullanımı için birçok tarafla görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

Japonya'da yeni yasanın yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "İhraccılar ve kullanıcılar stablecoinleri kullanırken güvende hissedebilirler" ifadelerini kulllanan Saito, MUFG'nin eğlence şirketleri, diğer finansal olmayan işletmeler ve bir grup Japon finansal kuruluş ile stablecoin projeleri üzerinde görüşmeler yaptığını ekledi.

Stabilkoin sayısı 2 yılın dibinde

 

BoE stablecoin ödemelerini sınırlayabilir

 

JPMorgan: Stablecoin’ler tehdit altında

 

Kriptoda stablecoin krizi: Binance USD’nin basımı durduruluyor mu?

 

Binance o stablecoin çekimini durdurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)