BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan Ukrayna'ya gıda ve ilaç yardımı----

Japonya'dan Ukrayna'ya gıda ve ilaç yardımı

Japonya'dan Ukrayna'ya gıda ve ilaç yardımı
26 Nisan 2022 - 17:42 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüşen Japonya Başbakanı Kişida Fumio, ülkesinin Ukrayna'ya yönelik yeni yardım ve desteklerini bildirdi.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Ukrayna'ya 15 tonluk gıda ve ilaç yardımı yapacaklarını duyurdu. Kişida, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, konserve ekmek, balık ve süt tozu gibi gıda ile tıbbi ilaçların yer alacağı 15 tonluk yardımının Ukrayna'ya gönderileceğini belirtti.

Kredi teklifi 300 milyon dolara yükseltildi

Kişida, Ukrayna hükümetinin talebi doğrultusunda, Japonya'nın bu ülkeye yönelik kredi teklifini 100 milyon dolardan 300 milyon dolara yükselttiklerini kaydetti.

Yardım kapsamında dron ve kimyasal saldırılardan koruyacak maske dahil Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) ekipmanlarının da Ukrayna'ya gönderileceği aktarıldı.

40 dakika süren görüşme sonrası basına konuşan Kişida, uluslararası düzenin korunması için "Japonya'nın G-7 ile dayanışma halinde aktif diplomasi yürüteceğini" dile getirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)