BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'dan kötü veri----

Japonya'dan kötü veri

Japonya'dan kötü veri
31 Ocak 2013 - 06:35 www.finansgundem.com

İmalat sektörünün Yen'deki zayıflamayı geriden takip etmesiyle Japonya'nın sanayi üretimi, beklenenin altında artış kaydetti

Yen'deki zayıflamanın gerisinde kalan Japonya'nın sanayi üretimi Aralık'ta beklenenden daha düşük büyüme kaydetti.
Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi Japonya'da sanayi üretimi Aralık'ta aylık bazda yüzde 2.5 arttı. Kasım ayında yüzde 1.4 düşüş kaydeden sanayi üretiminin Aralık'ta yüzde 4.1 kazanç sağlayacağı tahmin ediliyordu. Sanayi üretimi yıllık bazda ise yüzde 7.8 düştü.
Yenin zayıflaması ve Başbakan Shinzo Abe'nin mali teşvik önlemlerinin kurumsal kârlara ve büyümeye yardımcı olmasıyla ekonominin bu yılki görünümü iyileşebilir. Goldman Sachs Group Inc. geçtiğimiz hafta Japonya'nın Nisan'da başlayacak olan büyüme tahminini yüzde 1.2'den yüzde 2'ye yükseltti.
Görünüm konusunda karamsar olmaya gerek olmadığını savunan Citigroup Inc.'in ekonomistlerinden Naoki Iizuka, üretimin önümüzdeki aylarda büyük ihtimalle hızlanacağını öngördü.
Yen son 3 ayda dolar karşısında yüzde 12'nin üzerinde değer kaybederek, 16 önemli para birimi arasında en sert düşüş kaydeden para oldu. Yen bugün Tokyo saati ile 11:23'te dolar karşısında yüzde 0.2 yukarıda 90.94 düzeyinden işlem görürken, Nikkei 225 Endeksi de son 11 haftayı kazançla geçirmesinin ardından bugün yüzde 0.6 düştü.
Veriler mevsimsellikten arındırılmış ulaşım ekipmanı üretiminde yüzde 6.9 artışa işaret etse de Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. ve Nissan Motor Co. gibi en büyük 3 otomobil üreticisinin yerli üretimi Aralık'ta önceki aydan düşüş kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)