BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'dan ekonomik paket harekatı----

Japonya'dan ekonomik paket harekatı

Japonya'dan ekonomik paket harekatı
04 Aralık 2013 - 07:50 www.finansgundem.com

Japonya büyümeyi desteklemek için 18.6 trilyon yen büyüklüğünde bir ekonomik paket planlıyor

Başbakan Shinzo Abe'nin toparlanmayı devam ettirmeye çalıştığı Japonya'da, Nisan'da devreye girecek olan satış vergisi artışının etkilerini hafifletmek için hükümet 18.6 trilyon yen (181 milyar dolar) büyüklüğünde ekonomik paket planlıyor.


Hükümet politikalarını referans gösteren kaynaklardan biri, paketin 5.5 trilyon yenlik mali harcamaları kapsayacağını söyledi. Kaynak, hükümetin paketi fonlamak için yeni tahvil ihalelerinden vazgeçerek, vergi gelirlerini kullanacağını belirtti.


Enflasyonun görülmeye başlayarak harcama gücünü olumsuz etkilemeye başladığı dönemde tüketicilere bir darbe daha vuracak satış vergisi artışının etkilerini gidermek için Başbakan Abe'nin büyümeyi desteklemesi gerekiyor. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, bu hafta yüksek satış vergisinden kaynaklanacak riskler çok fazla olmasa da, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için gerekirse politikada düzeltme yapmaktan çekinmeyeceğini açıkladı.
 

Mizuho Securities Co.'nun baş piyasa ekonomisti Yasunari Ueno, paketin, ekonomiye dair görüşlerini etkilemediğini belirterek, güncel harcamaların büyüklüğünün 5.5 trilyon yende seyrettiğini söyledi.
 

Yomiuri ve Nikkei gazeteleri daha erken saatlerde paketin büyüklüğünü açıkladı. Nikkei gazetesi, edbirlerin yerel hükümetlerin harcamaları ve küçük ve orta ölçekli şirketlere 10 trilyon yen kredi verilmesini kapsadığını yazdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)