BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiJaponya'dan Apple'a vergi darbesi----

Japonya'dan Apple'a vergi darbesi

Japonya'dan Apple'a vergi darbesi
27 Aralık 2022 - 08:59 www.finansgundem.com

Japonya, Apple mağazalarında yabancı müşterilerin toplu iPhone satın aldıkları ve mağazanın en az bir olası aracının vergiden kaçmasına yol açtığı gerekçesiyle Apple'a 98 milyon dolar vergi cezası kesti.

Apple Inc'in Japonya biriminin, yabancı turistlere yanlış bir şekilde tüketim vergisinden muaf tutulan iPhoneS ve diğer Apple cihazlarının toplu satışını yaptığı için 13 milyar yen (97.82 milyon dolar) ek vergi ödemek zorunda kalacağı bildirildi.

Nikkei gazetesinin haberine göre, bazı Apple mağazalarında, bir kişinin aynı anda yüzlerce cep telefonu satın almasını içeren en az bir işlemle yabancı müşterilerin toplu iPhone satın aldıkları ve mağazanın en az bir olası aracının vergiden kaçmasına yol açtığı belirlendi

Japonya, altı aydan daha az kalan turistlerin %10 tüketim vergisi ödemeden ürün satın almalarına izin veriyor, ancak muafiyet, yeniden satış amacıyla yapılan alımlar için geçerli değil.

Fransa'da Apple'a para cezası

 

Fransa Apple'a ceza kesebilir

 

Rusya'dan Apple'a 12 milyon dolar ceza

 

İtalya'dan Apple'a 10 milyon euro ceza

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)