BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da ihracat yükselişte----

Japonya'da ihracat yükselişte

Japonya'da ihracat yükselişte
19 Haziran 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Yendeki zayıflamanın etkisiyle Japonya'nın ihracatı 2010'dan bu yana en büyük sıçramasını yaptı

ABD'de yapılan sevkiyatların artması ve yendeki zayıflamanın etkisiyle Japonya'da ihracat 2010'dan bu yana en büyük sıçramasını yaptı ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin ekonomiyi destekleme çabalarını destekledi.
Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre ihracat Mayıs'ta yıllık bazda yüzde 10.1 arttı. Bloomberg anketine katılan 29 ekonomistin medyan tahmini ihracatın yüzde 6.4 artacağı yönündeydi. Çin'e yapılan sevkiyatlar, geçtiğimiz yılki ada krizi döneminde dibe vurmasının ardından toparlanma gösterdi.
Bugünkü veriler Abe'nin ekonomiyi mali ve parasal teşvikler ve işleri sıkılaştıran düzenlemeleri gevşetme kampanyasına duyulan güveni destekleyebilir. Hisse ve tahvillerdeki volatilite, ülkeyi 15 yıllık deflasyon hastalığından kurtarmaya çalışan Abe ve Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın yarattığı güveni tehdit etti.
Para birimindeki zayıflamanın ihracatı desteklemeyi sürdüreceğini öngören Royal Bank of Scotland Group Plc'nin ekonomistlerinden Long Hanhua Wang, diğer taraftan Çin ve Avrupa ekonomilerindeki zayıflamanın, Japonya'nın ticaret kazançlarını gölgeleyebileceğini söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)