BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da ihracat büyüdü----

Japonya'da ihracat büyüdü

Japonya'da ihracat büyüdü
24 Temmuz 2013 - 07:30 www.finansgundem.com

Ekonomisini yeniden ayağa kaldırmaya çalışan Japonya'nın ihracatı artış gösterdi

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Japonya'da ihracat, zayıf yenin ülkenin ürünleri daha rekabetçi hâle getirmesi ve Avrupa Birliği'ne yapılan sevkiyatların sıçramasıyla Haziran'da 4. aylık artışına işaret etti.
Tokyo'daki Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre ihracat yıllık bazda yüzde 7.4 arttı. İhracat rakamları 2010'dan bu yana ilk Haziran ayı artışını kaydederken, sevkiyat hatları, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yüzde 10 beklentisini kaçırmasının ardından düştü.
Yenin dolar karşısında geçtiğimiz yıl zarfında kaydettiği yüzde 22 oranındaki düşüş başbakan Shinzo Abe'nin Japonya'da sürdürülebilir toparlanma hızını inşa etmesine yardımcı olurken, değişken küresel talep, ülkenin dış ticaret kazançlarını aşağı çekebilir. Tokyo hükümeti, pazar günü Abe'nin parlamentonun üst kanadındaki seçimleri kazanmasının ve deregülasyon reformları konusunda elini güçlendirmesinin ardından, Japon ekonomisinin değerlendirmesini 3. ayında da yukarı çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)