BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da cari fazla yükseldi----

Japonya'da cari fazla yükseldi

Japonya'da cari fazla yükseldi
11 Kasım 2013 - 09:28 www.finansgundem.com

Abenomi politikalarının desteğiyle Japonya'nın cari fazlası Eylül'de beklenmedik şekilde genişledi

Zayıf yenin, deniz aşırı yatırım gelirlerinin değerini desteklemesiyle Japonya'nın cari fazlası Eylül'de sürpriz şekilde genişleyerek, Nisan'dan bu yana en yükseğine işaret etti.
Japonya'nın cari fazlası yıllık bazda yüzde 14.3 artışla 587 milyar yene çıkarak, Bloomberg anketine katılan 24 ekonomistin medyan tahmini 401 milyar yenin üzerinde gerçekleşti. Gelir fazlası, yüksek faiz kazançları ve yabancı yatırımlardaki temettülerin desteğiyle Eylül'de yüzde 24.6 yükseldi.
Japonya'da ticaretin en geniş kapsamlı göstergesi ne kadar büyük olursa, Başbakan Shinzo Abe'nin mali ve parasal teşvikleriyle başlayan toparlanmayı o kadar destekliyor. Satış vergilerinin Nisan'da artırılacak olmasından ötürü, Abe'nin, dünyanın en büyük 3. ekonomisindeki büyüme hızını koruması gerekiyor.
Güçlü gelir fazlasının, dış ticaret açıklarından doğan boşluğu telafi etmesiyle, mevcut cari fazlanın, muhtemelen artıda kalacağını öngören JPMorgan Chase&Co.'nun kıdemli ekonomistlerinden Masamichi Adachi, "Yakıt ile birlikte, güçlü yerel talep de ithalatı yükseltiyor. Bu nedenle yakın vadede dış ticarette fazla görme ihtimalimiz yüksek değil" dedi.
Japonya'nın dış ticaret dengesi Eylül'de 1964'ten bu yana en uzun süreli açığını verdi. Dış ticaret açıklarında, nükleer santrallerinin, Fukushima felaketinin ardından kapatılması sonrasında yapılan fosil yakıt ithalatının etkisi oldu.
Yen, dolar karşısında Tokyo saati ile 10:03'Te 99.08'den işlem gördü. Topix Endeksi, geçtiğimiz haftayı ekside kapamasının ardından bu haftaya yüzde 0.8 yukarıda başladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)