BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da cari fazla patladı----

Japonya'da cari fazla patladı

Japonya'da cari fazla patladı
10 Mayıs 2013 - 06:43 www.finansgundem.com

Yendeki zayıflamanın ülkeye geri dönen kazançları ve ihracatçıların görünümünü desteklemesiyle Japonya'nın cari fazlası 1 yılın zirvesine çıktı

Japonya'nın cari fazlası Mart'ta yendeki zayıflamanın ülkeye geri dönen kazançları ve ülkenin ihracatçılarının görünümünü desteklemesiyle Mart'ta 1 yılın en yüksek seviyesine tırmandı.
Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre en geniş kapsamlı ticaret göstergesi olan cari denge Mart'ta 1.25 trilyon yen fazla vererek, Bloomberg anketine katılan 23 ekonomistin medyan tahmini olan 1.22 trilyon yeni aştı.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin merkez bankasını deflasyonu sonlandırmak için harekete geçmeye zorlama çabaları, yenin 2009'dan bu yana ilk kez 101 seviyesinin altına gerileyerek, Toyoto Motor Corp. gibi son 6 yılın en yüksek yıllık kâr rakamlarını açıklayan ihracatçıları desteklemesiyle meyvelerini vermeye başladı. Cari fazlası korumak, ekonominin iki katı büyüklüğündeki borç yüküyle zorlanan Abe'ye duyulan güveni destekleyebilir.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)