BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya, Şinzo Abe için hazırlanıyor----

Japonya, Şinzo Abe için hazırlanıyor

Japonya, Şinzo Abe için hazırlanıyor
26 Eylül 2022 - 08:34 www.finansgundem.com

Japonya'nın en uzun süre koltukta kalan ve suikast sonucu hayatını kaybeden başbakanı Şinzo Abe'nin cenaze törenine 4 bin 300 kişinin katılması bekleniyor.

2012-2020 yıllarını kapsayan göreviyle, Japonya'da en uzun süre başbakanlık yapma unvanına sahip Abe'nin temmuzda uğradığı suikastın yankıları devam ediyor.

Tokyo'da aile mensupları ve yakın dostlarının katıldığı, 12 Temmuz'daki özel cenaze merasimi sonrası, Kişida Fumio hükümeti devlet cenazesi düzenlenmesi kararı aldı.

Abe'nin sadece yurt içinde değil, Japonya dışında da "hatırının sayıldığını" kaydeden Kişida, törende uluslararası temsilcilerin taziyelerini iletme fırsatı bulacağını bildirdi.

Yoşida Şigeru'nun 1967'deki cenazesi sonrası, Abe'nin merasimi, İkinci Dünya Savaşı sonrası eski bir başbakan için devlet nezdinde ilk resmi cenaze töreni olacak.

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, başkentin Çiyoda bölgesindeki "Nippon Budokan" salonunda yapılacak merasime 4 bin 300 katılımcı beklediklerini söyledi.

İmparatorluk Sarayı'nın kuzeyinde, nehir ve taş yapılarla çevrili Kita-no-maru Park içindeki "Nippon Budokan"ın etrafında emniyet mensupları geniş güvenlik önlemleri aldı.

Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Avusturalya Başbakanı Anthony Albanese'nin de katılması bekleniyor.

Abe Şinzo, Japonya'nın en uzun süre görev yapan başbakanı olmuştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)