BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya ek harcama yapabilir----

Japonya ek harcama yapabilir

Japonya ek harcama yapabilir
30 Aralık 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

Japonya Maliye Bakanı Aso, önümüzdeki yıl Japon ekonomisini desteklemek için ek harcama yapma olasılığı olduğunu söyledi

Deflasyondan çıkış için mücadele eden Japonya'nın Maliye Bakanı Taro Aso, en iyisinin yeni fonlara ihtiyaç duyulmamasının olacağını, ancak önümüzdeki yıl ekonomiyi desteklemek için ek harcama yapılma ihtimalini göz ardı edemeceklerini belirtti.
Japonya'da bir televizyon kanalına konuşan Aso, "Dürüstçe isteğim, buna ihtiyacımızın kalmaması. Ancak bu olasılık yok da diyemem" diyerek, Temmuz-Eylül rakamlarını görünceye kadar, bunun önlenebileceğini söyleyemeyeceğini ifade etti.
Asya'nın en büyük 2. ekonomisi Japonya'nın önümüzdeki yıl ek harcama yapması, hâli hazırda ekonomik üretimin 2 katı ile dünyanın en yükseği olan kamu borcunu daha da genişletebilir. Tokyo hükümeti bu ay, ekonomistlerin, 2. çeyrekte ekonominin daralmasına neden olacağını söyledikleri satış vergisinin devreye gireceği 1 Nisan'da başlayacak mali yıl için bütçe planlarını açıkladı.

Satış vergisi artışının, ekonomi üzerine kaydadeğer büyüklükte zarar vereceğini öngören NLI Research Insitute'ün başekonomisti Yasuhide Yajima, "Başbakan Shinzo Abe'nin beklentileri desteklemesi çok önemli. Deflasyonu sonlandırmaya çalışırken kamuya olumsuz haberler veremez" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)