BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya dünyanın en büyük kreditörü----

Japonya dünyanın en büyük kreditörü

Japonya dünyanın en büyük kreditörü
27 Mayıs 2014 - 08:21 www.finansgundem.com

Japonya dünyanın en büyük borç vereni olmaya devam ediyor

Japonya 2013 yılında dünyanın en büyük kreditör ülkesi olmaya devam etti. Ancak Çin bu konuda bir atak yaparak Japonya'ya çok yaklaştı. Bu durum, Japonya'nın dış ticaret açığı veriyor olması ve Çin'in büyük dış ticaret fazlası veriyor olması nedeniyle bir sürpriz etkisi yaptı.
 
2013 sonunda Çin'in brüt yabancı varlıklar toplamı 797 trilyon yen bir diğer deyişle 7.8 trilyon dolar oldu. Bu rakam bir yıl öncesine göre yüzde 20.4 oranında artış ifade etti.
 
Bununla birlikte yabancı varlıklardaki artışın büyük kısmı yen'in dolar karşısında yüzde 22 ve euro karşısında yüzde 28 oranında değer kaybetmesinden kaynaklandı. Bu sayede yabancı varlıkların yen cisinden değeri artmış oldu.
 
Çin ise dünyanın en büyük ikinci kreditörü oldu. 2013 sonunda yabancı varlıklarda Çin ve japonya arasındaki fark 146 trilyon yenden 117 trilyon yene geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)