BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya cari açıkla mücadele edemiyor----

Japonya cari açıkla mücadele edemiyor

Japonya cari açıkla mücadele edemiyor
21 Mart 2013 - 06:48 www.finansgundem.com

İhracattaki düşüşün etkisiyle Japonya son 30 yılın en uzun süreli dış ticaret açığını kaydetti

Japonya'da dış ticaret, ihracatın Şubat'ta düşmesiyle son 30 yılın en uzun süreli açık dönemini kaydetti. Japonya'nın dış ticaret verisi, ülkenin merkez bankası başkanı Haruhiko Kuroda'nın dünyanın en büyük üçüncü ekonomisini canlandırmakta zorlanabileceğine işaret etti.
Maliye bakanlığının verilerine göre Japonya'da ihracat Şubat'ta yıllık bazda yüzde 2.9 düşerek, Bloomberg ekonomistlerin medyan beklentisi olan yüzde 1.7'lik azalmadan daha kötü geldi. İthalat ise yüzde 11.9 arttı. Japonya Şubat'ta 777.5 milyar yen dış ticaret açığı verdi.
Japonya Merkez Bankası başkanı olarak bugün Tokyo saati ile 18:00'de ilk basın açıklamasını yapacak olan Kuroda, yene bu yıl dolar karşısında yüzde 10 daha değer kaybettirebilecek daha fazla parasal genişleme önlemleri vaad edecek. Yendeki düşüş ihracatçılar için önümüzdeki aylarda iyimser bir tablo çizse de, ülkenin artan ithalat maliyeti dış ticaret rakamlarını baskılıyor.
Yendeki zayıflamanın ihracatı destekleyerek etkisini hissettirmesinin biraz zaman alacağına dikkat çeken Itochu Corp.'un başekonomisti Yoshimasa Maruyama, petrol ve likit doğalgaz ihtalatının, Japonya'nın toplam ithalatına Ekim 2011'den bu yana en büyük artışını kaydettirdiğini belirtti.
Japonya Şubat'ta 8. kez dış ticaret açığı vererek 1980'den bu yana en uzun süreli ticaret açığına işaret etti.
Yen, Tokyo saati ile 11:32 itibariyle dolar karşısında 95.67 seviyesinden işlem gördü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)