BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya artık ABD'ye en çok borç veren ülke----

Japonya artık ABD'ye en çok borç veren ülke

Japonya artık ABD'ye en çok borç veren ülke
16 Aralık 2016 - 19:55 www.finansgundem.com

Daha önce listenin başında Çin bulunsa da, artık birinci sırayı Japonya aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin artık yeni bir 'kredi şefi' var. Japonya, Çin'in Amerika hazinesindeki yabancı sermaye üstünlüğünü eline aldı.

Perşembe günü Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Çin'in Ekim ayında Amerika'dan 1.115 trilyon dolar alacağı vardı fakat Japonya'nın ülkedeki net parası Çin'i geçti ve 1.131 trilyon dolar olarak açıklandı.

Veriler Çinli yatırımcıların diğer ülkelerdeki yatırım hesaplarını içermese de, rakamlara göre Çin listedeki birinciliğini Japonya'ya verdi. Hazine verilerine göre yabancı yatırımcılar ve özellikle merkez bankaları, hazine bonolarıyla tahvillerini hızlı şekilde elden çıkarıyorlar.

Genişleyen ABD ekonomisi yatırımcıları ürkütürken, BMO Capital Markets stratejistleri Ian Lyngen ve Aaron Kohli konuya dair açıklama yaparak, 'ABD hazinesi için yabancı yatırımı ikinci sıradaki endişe. Birinci sırada ise Donald Trump'ın ekonomi politikasının büyümeye neden olup olmayacağı var' şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)