BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinJapon şirketleri cinsel taciz politikalarını değiştirmiyor----

Japon şirketleri cinsel taciz politikalarını değiştirmiyor

Japon şirketleri cinsel taciz politikalarını değiştirmiyor
28 Mayıs 2018 - 11:11 www.finansgundem.com

Japon şirketlerinin dörtte üçü cinsel taciz politikalarında geçtiğimiz yıl hiçbir değişiklik yapmadı ve bunu yapmayı planlamıyor fakat Reuters'ın yaptığı son ankete göre taciz farkındalığı artıyor

Anket sonuçları, üst düzey bir Japon bürokratının taciz skandalıyla istifa etmesi ve işyerinde cinsel tacizi ulusal odağa zorlayan küresel bir #MeToo hareketinin ardından geldi. Maliye Bakanlığı'ndaki Junichi Fukuda, geçen ay bir kadın muhabire cinsel tacizde bulunmuştu. Fukuda, iddiayı reddetti, ancak bakanlık daha sonra muhabirin taciz edildiğini kabul etti.

Protestolar ve şiddetli tartışmalar, Japon kabine bakanının cinsel taciz mağdurları için yardım ve korumayı güçlendirmek için bir yasa çağrısında bulunduğu skandalıyla devam etti. Reuters'de yer alan habere gör, cinsel tacizin Japon şirketlerinde ne kadar yaygın olduğunu doğru bir şekilde ölçmek zor. Avukatlar ve aktivistler, mağdurların, suçlanılma veya kariyerlerine zarar verme korkusuyla konuşma konusunda sık sık ihtiyatlı olduklarını söylüyorlar.

Ancak veriler sorunun derinliğine işaret ediyor. Geçen yıl Japonya'nın en büyük sendika konfederasyonu olan Rengo tarafından yapılan bir ankete göre, kadınların yüzde 42'den fazlası iş yerinde tacize uğradı veya tacize uğradı. Reuters'ın 9-21 Mayıs tarihleri ​​arasında yaptığı Kurumsal Araştırma'da ise şirketlerin yüzde 78'i, geçen yıl boyunca cinsel tacizle mücadele edecek önlemleri almadıklarını söyledi. Bir diğer yüzde 77'si de değişiklikleri dikkate almadıklarını söyledi.

Şirketler, Nikkei Research tarafından Reuters için aylık olarak yürütülen ankete isimsiz olarak yanıt verdi. Ankete katılan 541 büyük ve orta ölçekli finansal olmayan şirketin 240'ı cinsel taciz politikalarıyla ilgili soruları yanıtladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)