BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJandarma karakoluna bombalı saldırı----

Jandarma karakoluna bombalı saldırı

Jandarma karakoluna bombalı saldırı
23 Haziran 2016 - 21:20 www.finansgundem.com

Mardin'in Ömer İlçesi’nde PKK’lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Patlamada olay yerinden geçen bir TIR sürücüsü öldü, 2 asker de hafif yaralandı.

Mardin’in Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 1 TIR sürücüsü öldü, 3’ü asker aralarında çocukların da bulunduğu toplam 12 kişi yaralandı.

PKK’lı teröristlerin Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü aracı komutanlık önünde uzaktan kumanda ile patlatarak düzenlediği saldırının detayları ortaya çıkıyor. Patlama sırasında yoldan geçen ve hayatını kaybeden TIR sürücüsünün Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 39 yaşındaki Halil İbrahim Sevimli olduğu belirlendi.

Saldırıda yaralanan ve aralarında 2 yaşındaki çocukların da bulunduğu 3’ü asker 12 kişinin tedavileri ise Ömerli ve Mardin Devlet Hastanesi’nde sürüyor. Ömerli’de ilk müdahaleleri yapılan 6 yaralı ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. PKK’lıların tahrip gücü yüksek patlayıcıyı koyduğu aracın şiddetli patlamasında yaklaşık 500 metre mesafedeki binaların camlarının kırıldığı ve bazı binalarda ise hafif hasar meydana geldiği belirtildi. Aracın patlatıldığı noktada ise büyük bir çukur meydana gelirken, İlçe Jandarma Komutanlığı binasında da hasar yaşandığı öğrenildi.

TERÖRİSTLER ÇEMBERE ALINDI
Mardin'in Ömerli ilçesinde 2 sivilin hayatını kaybettiği, 3'ü asker 12 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası bölgede operasyon başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ömerli ilçesinde bombalı saldırının ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda asker, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlattı. Çatışmanın yaşandığı bölgede teröristleri çembere aldığı öğrenildi.

ALINAN ÖNLEMLER ETKİLİ OLDU
Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne daha önceden olası saldırıya karşı geniş güvenlik önlemleri alındığı ve binanın önünün beton bloklarla kapatıldığı belirtildi. Beton bloklar nedeniyle patlatılan aracın komutanlık binasında az hasara neden olduğu öğrenildi. Saldırının ardından kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için kapsamlı operasyon başlatıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)