BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJackson Hole’da yumuşak iniş ihtimali----

Jackson Hole’da yumuşak iniş ihtimali

Jackson Hole’da yumuşak iniş ihtimali
24 Ağustos 2022 - 11:39 www.finansgundem.com

FED’in rekor faiz artışları geride mi kaldı? Jackson Hole, beklendiği kadar şahin geçmeyebilir.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalar gözünü FED Başkanı Powell’ın konuşma yapacağı Jackson Hole sempozyumuna çevirdi. Temmuz ayı tutanaklarından rekor faiz artırımlarının süreceği mesajını çıkaran yatırımcılar, FED’in şahin duruşunun devam edeceği varsayımıyla piyasaları fiyatlıyor. Ancak bu görüşe katılmayanlar da bulunuyor. JPMorgan Portföy Yöneticisi Phil Camporeale'ye göre, FED’in faiz artırımlarının çoğu geride kaldı.

Piyasalar sıkılaştırmayı zaten fiyatladı

JPMorgan Portföy Yöneticisi Phil Camporeale'ye göre, ABD hisse senetleri son birkaç günde FED Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Wyoming’de gerçekleştirilecek olan Jackson Hole sempozyumunda yapacağı konuşmada daha da şahinleşebileceğine dair korkular nedeniyle düştü. Camporeale, “Başkan Powell'ın neden Cuma günü aşırı derecede şahin olması gerektiğinden emin değilim” şeklinde konuştu. Camporeale, “Faiz artırımlarının yakın zamanda bir sonuç vermesi zaten beklenmiyor ve piyasalar bu olasılıkları zaten fiyatladı" dedi.

MarketWatch’tan Christine Idzelis’in haberine göre, FED, yüksek enflasyonla mücadele etmek için rekor Faiz artırımları yoluyla para politikasını sıkılaştırma sürecinde bulunuyor. Camporeale, FED’in faiz oranlarının, şu an için belirlenen yüzde 2,25-2,5 bandına kıyasla yüzde 3,75 civarında zirve yapmasının beklendiğini söyledi. Camporeale, “Bu da FED'in gevşeme politikasına başlamadan önce daha fazla sıkılaştırmaya gideceği anlamına geliyor” dedi.

Enflasyonun zirve yaptığını düşünüyoruz

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Camporeale, şu anda FED'in Eylül ayında faiz oranlarını 0,5 puan mı yoksa 0,75 puan mı artıracağı konusunda bir tahmin yarışı olduğunu söyledi. Camporeale, FED’in yükselen enflasyonu kontrol altına almak amacıyla ekonomiyi soğutmak için yapacak daha çok işi olmasına rağmen enflasyonun zirveye ulaştığını düşündüklerini belirtti.

Camporeale, “Bu, daha rahat bir yatırım ortamı sağlar, çünkü hem hisse senetlerinin hem de tahvillerin yükselen enflasyon ve daha yüksek faiz oranlarıyla baskılandığı yılın ilk yarısından farklı olarak piyasalarda risk algısı, yavaşlayan bir ekonomi ve insanların büyümenin daha da kötüleşip kötüleşmeyeceği yönündeki endişelerine evrildi” şeklinde konuştu.

Tahviller bir yatırım portföyündeki aşağı yönlü riskin yönetilmesine yardımcı olmak için çeşitlendirme sağlayabilir.

Camporeale'ye göre, enflasyonu hafifleten ve ekonomik büyümeyi yavaşlatan bir ortamda, tahviller bir yatırım portföyündeki aşağı yönlü riskin yönetilmesine yardımcı olmak için çeşitlendirme sağlayabilir.

Büyüme hızı ve enflasyon düşüş hızı arasında çatışma

Camporeale, 2023 yılına girerken, ABD'denin büyüme hızı ile enflasyonun ne kadar hızlı düştüğü arasında bir 'çatışma' olacağını söyledi.

Enflasyonun Haziran ayında zirve yaptığını düşünen Camporeale, ABD'nin bu yılın ikinci yarısında resesyona girmekten kaçınabileceğini ve 2023'te trendin altında bir büyüme görülebileceğini düşünüyor. “Mal ve hizmetlere olan talebin düşmesine bağlı olarak enflasyonun hafifletilmesine yardımcı olması gereken bir yavaşlama içindeyiz” diyen Camporeale, “Ancak iş gücü piyasasında anlamlı bir daralma olmadan ekonomimizin resesyonda olduğunu söylemek zor” şeklinde konuştu.

Camporeale'ye göre, hisse senetlerinin yavaşlayan büyüme ortasında şirket kazançlarında düşüşe yol açması riskiyle birlikte, FED faiz artışlarının çoğu geride kaldı. Camporeale, düşük büyüme ortamında bazı büyük hisse senetlerinin ‘oldukça iyi’ performansı nedeniyle, hisse senedi piyasasını ‘nötr’ olarak niteledi.

Camporeale, FED Başkanı Powell'ın Cuma günü FED'in yüksek yaşam maliyetini azaltmak için politikasını sıkılaştırmaya devam edeceği noktasında piyasayı bilgilendirmesiyle ilişkili olarak ise, “Ama piyasalar bunu zaten fiyatladı” şeklinde görüş bildirdi.

Dolarda gözler Jackson Hole'de

 

Goldman, Jackson Hole'da sıkılaşma mesajının tekrarlanmasını bekliyor

 

El-Erian: Jackson Hole FED için dönüm noktası

 

Jackson Hole toplantılarının programı açıklandı

 

Piyasaların merakla beklendiği Jackson Hole’de fikir ayrılıkları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)