BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmir'de orman yangını----

İzmir'de orman yangını

İzmir'de orman yangını
30 Temmuz 2023 - 14:29 www.finansgundem.com

İzmir’in iki ayrı ilçesinde orman yangını çıktı. Kemalpaşa'daki yangın kontrol altına alınırken, Güzelbahçe'deki yangına ise müdahale devam ediyor

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin Atatürk Mahallesi Tepeevler mevkisinde ve Güzelbahçe ilçesi Yaka Mahallesi'nde yerleşim birimleri yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Kemalpaşa'da yerleşim birimlerine yakın konumda ve sarp arazideki yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 dozerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve TOMA araçları sevk edildi. Yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Güzelbahçe Yaka Mahallesi'nde ise saat 12.30'da çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken, ilçede bir orman yangını daha çıktı. Saat 13.15 sıralarında İzmir-Çeşme çevre yolu Zeytinler mevkisinde bir otomobilde yangın başladı.

Otomobildeki alevler, yol kenarındaki ormana sıçradı. Güzelbahçe yangınına müdahale eden ve bölgeden yükselen dumanları fark eden ekipler, havadan müdahale başlattı. Ayrıca Yaka Mahallesi'ndeki orman yangınında çalışmaların iyiye gittiği aktarıldı.

Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangının kontrol altına alınması için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 22 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 3 dozerle çalışma başlatıldı.

Komşuda orman yangını: Alevler yerleşim birimlerine ulaştı

 

Sakarya'da orman yangını

 

Bu yıl orman yangınlarında 6 bin 900 hektar alan zarar gördü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)