BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmir'de can kaybı 69'a yükseldi----

İzmir'de can kaybı 69'a yükseldi

İzmir'de can kaybı 69'a  yükseldi
01 Kasım 2020 - 08:08 www.finansgundem.com

AFAD'dan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan bilgilere göre 69 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 949 vatandaşımızdan 729’u taburcu edilmiş olup, 220 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir." denildi

İzmir ve çevresi dün saat 14.51'de 6,6'lık depremle sallandı.

Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, İzmir'de saat 09.35 itibarıyla depremin ardından 40'ının büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere, 850 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

SAKOM’dan alınan bilgilere göre 69 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralanan 949 vatandaşımızdan 729’u taburcu edildi, 220 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. İzmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülüyor.

26 BİNA YIKILACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan da bir açıklama geldi.

Hasar tespit çalışmalarının 10 günde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Oktay, ağır hasarlı 26 binanın acil olarak yıkılacağını söyledi. 

Oktay, "Hasarın en yoğun olduğu ilçemiz Bayraklı'da 6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız" diye konuştu.

Hasarlı binalara girilmemesi konusunda vatandaşları uyaran Oktay;  Bornova, Bayraklı, Buca ve Konak ilçesinde olmak üzere 21 bin kişi için toplam 3 bin 880 çadır kurulacağını söyledi.

SALGIN UYARISI

Depremin salgın ile mücadeleyi zaafa uğratmaması gerektiğini söyleyen Oktay, "Yeni can kayıplarının oluşmaması için bu alanda da hassasiyetimizin devam etmesi gerekli" dedi.

922 ARTÇI SARSINTI GERÇEKLEŞTİ

Deprem sonrası artçı sarsıntılar da devam ediyor. AFAD verilerine göre;  büyüklüğü 4’ün üzerinde 42 artçı olmak üzere, toplam 922 artçı sarsıntı yaşandı.

EĞİTİME BİR HAFTA ARA VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İzmir genelinde eğitime bir hafta ara verme kararı aldıklarını bildirdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yaraların hep birlikte sarılacağını belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"İl genelinde eğitime bir hafta süreyle ara verme kararı aldık. Eğitim ailesi olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve velilerimizle birbirimize çok daha sıkı kenetlenerek güçlükleri birlikte aşacağız. "

MÜDAHALE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bölgede devam eden müdahale çalışmaları için AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden 5.748 personel, 21 arama kurtarma köpeği ile 898 araç görevlendirildi.

Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam ediyor.. Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütülülüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 186 personel, 15 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ie katılıyor.

AFAD'DAN UYARI

AFAD'dan yapılan uyarıda, "İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir" denildi.

9 BİNADA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI

AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre İzmir’de halen 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremle ilgili provokatif paylaşıma 10 gözaltı

 

2020'de tüm dünyada en çok deprem ölümü Türkiye'de

 

İzmir açıklarında yeni bir deprem daha

 

Deprem çantasında neler olmalı, nasıl hazırlanmalı?

 

Enkazdan bir kişi daha çıkarıldı

 

İzmir'de eğitime bir hafta ara

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)