BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİyimserler daha uzun yaşıyor----

İyimserler daha uzun yaşıyor

İyimserler daha uzun yaşıyor
04 Ekim 2019 - 18:52 www.finansgundem.com

Bilim insanları pozitif bakış açısına sahip kişilerin daha iyi kalp sağlığına ve daha uzun yaşama yatkınlık gösterdiğini buldu

İyimser zihin yapısının kalp ve damar hastalıklarıyla erken ölüm riskini azaltabileceği bilimsel çalışmalar üzerinde yapılan bir incelemeyle ortaya kondu.

Daha önceki çalışmalar, iyimserliğin bir dizi olumlu fiziki sonucun yanı sıra iş, okul ve ilişkilerde daha başarılı olmakla da bağlantılı olduğunu bulmuştu. 

New York Times’tan Nicholas Bakalar’ın haberine göre, JAMA Network Open adlı bilimsel yayında yer alan bu yeni meta-analiz "Belirsizlik halinde genelde iyi şeylerin olmasını umarım" veya "Başıma iyi şeylerin gelmesini nadiren umarım" gibi muvafakat seviyesini ölçen sorular üzerinden iyimserlik ve kötümserliği ölçen 15 çalışmayı içeriyor.

Kalp hastalıkları üzerine yaklaşık 210 bin kişiye ait verilerin bulunduğu 10 araştırmanın analizi, en iyimser bakış açısına sahip kişilerde kalp ve damar hastalıkları riskinin kötümserlere oranla yüzde 35 daha az olduğunu tespit etti.

Tüm nedenlere bağlı ölüm verileri içeren ve yaklaşık 190 bin katılımcıyla yapılan 9 çalışmadaysa, iyimserlerin erken ölüm riskinin en kötümser kişilere nazaran yüzde 14 daha düşük olduğu saptandı.

Ortalama 14 yıllık takip süresine sahip çalışmalar, geniş bir yelpazede kalp ve damar hastalıkları risk faktörleri de dahil olmak üzere çeşitli sağlık ve davranış karakteristikleri yönünden kontrol edildi.

Çalışmanın başyazarı Mount Sinai’deki Icahn Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Alan Rozanski şunları söyledi:

"İyimser kişilerin daha iyi sağlık davranışlarına sahip olduğu görülüyor. Egzersiz yapma ve daha iyi bir diyete sahip olma olasılıkları daha yüksek. Doğrudan biyolojik etkilere dair kanıt da mevcut ve daha az iltihaplanmayla daha az metabolik anormalliklere sahipler." (NYT / Çeviri: Independent Türkçe)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)