BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİthalatı azaltıcı önlemler alınacak!----

İthalatı azaltıcı önlemler alınacak!

İthalatı azaltıcı önlemler alınacak!
12 Eylül 2014 - 10:35 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, ithalatı azaltıcı önlemler üzerinde çalıştıklarını belirtti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomik gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Zeybekci, ithalatı azaltıcı önlemler üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Önümüzdeki aylarda çok önemli tedbirler aldığımızı göreceksiniz” dedi.

Bakan Zeybekci, iç ve dış talebin büyümeye birlikte katkı verdiği modelin kalıcı olması için her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti.

Zeybekci, ilk yarıda yüzde 3.3 büyüme olduğunu hatırlatarak, “Kalan 6 ayda beklentilerin üzerinde bir performans göstereceğimize inanıyorum. Dördüncü çeyrekteki kredi artış hızındaki artışla birlikte iç talepte bir miktar hareketlenme olabileceğini görüyoruz. 2014'ün üç ve dördüncü çeyreğinde net ihracat büyümeye pozitif katkı vermeye devam edecek” dedi.

BU FAİZ NORMAL DEĞİL

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası’nın faiz politikasına yönelik eleştirilerini sürdürdü. Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Zeybekci, “Bu faiz normal değil ve bu faizle kimse yatırım yapmaz” dedi. Merkez Bankası’nın Faiz politikalarını tartışırken hükümette iki farklı algı varmış gibi görülmesinden rahatsızlık duyduklarını belirtti. Merkez Bankası yüzde 8,25 düzeyinde tutuyor. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, faizde sert indirime gitmeme sebebini "Faizi sert indirsek vatandaş dövize yönelir" sözleriyle açıklamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)