BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da testler ölümlere yetişemiyor----

İtalya'da testler ölümlere yetişemiyor

İtalya'da testler ölümlere yetişemiyor
02 Nisan 2020 - 14:05 www.finansgundem.com

İtalya'da korona virüs bilançosu sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı gösterilen rakamların üzerinde. Hayatını kaybeden İtalyanların bir kısmına korona virüs testi uygulanamadı

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İtalya’da yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının açıklanandan daha fazla olabileceğini, zira ölen herkese test yapılamadığını yazdı.

İtalya'nın Coccaglio kentinde resmi rakamlara göre korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden insan sayısı 13.155 olarak kayda geçiyor. Fakat kentin Belediye Başkanı Eugenio Fossati'nin sözlerine yer veren gazete, "Ölü sayısı, resmen açıklanandan çok daha fazla. Ama bu bir suçlama değil. İnsanlar hayatlarını kaybetti, onlara hiçbir zaman test yapılmadı, zira zaman ve kaynak kısıtlıydı" ifadelerini kullanıyor. Fosatti açıklamasında, "Gerçek sayının çok daha fazla olduğunu, neden öldüklerini  biliyoruz ve onlar için yas tutuyoruz" diyor ve ekliyor "Bu kabul edilmesi gereken acı gerçek"

Coccaglio kentindeki bir bakımevinde 24 kişinin henüz korona virüs testi yapılamadan hayatını kaybettiği doğrulandı. Lori kentindeki bir başka bakımevinde de 38 kişi benzeri şekilde henüz test uygulanamadan virüse yenik düştü.

Brescia kentinden Doktor Eleonora Colombi de "Hayatını kaybeden ve test yapılmayanların birçoğu yaşlılardan oluşuyor ancak genelde aynı anda bu kadar çok insan ölmez. Bunun sebebi korona virüs" ifadelerini kullandı.

İtalya Sağlık Bakanlığı, bu yıl anormal sıcak geçen kış yüzünden yaşlı insanlarda grip hastalığının hafif seyrettiğini, ama bunun korona virüs salgını başlayınca büyük sorunlara yol açtığını belirtmişti.

İstatistiklere göre, İtalya’da her yıl yaklaşık 8 bin kişi gripten ölüyor, ancak bu yıl bu rakam çok düşük çıktı. Raporda, ülkenin kuzeyinde grip kaynaklı ölüm oranının ortalamanın yüzde 6, orta ve güney kesimde ise yüzde 3 altında gerçekleştiği kaydedildi.

Bunun sonucunda grip salgını döneminde risk grubunu oluşturan yaşlı insanlar, korona virüs salgını sırasında daha yüksek ölüm oranı sergiledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)