BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da sosyal medya fenomenine yüklü miktarda para cezası----

İtalya'da sosyal medya fenomenine yüklü miktarda para cezası

İtalya'da sosyal medya fenomenine yüklü miktarda para cezası
15 Aralık 2023 - 16:16 www.finansgundem.com

İtalya Rekabet Kurumu sosyal medya fenomeni Chiara Ferragni'nin şirketlerine yüklü miktarda para cezası kesti

İtalya Rekabet Kurumu (Antitrust), dünyaca ünlü İtalyan sosyal medya fenomeni Chiara Ferragni'nin şirketlerine, İtalya'da Noel ve yılbaşı dönemlerinde tüketilen bir gıda ürünü üzerinden, müşterilerden hayır işleri için para toplamaya yönelik yanıltıcı ve haksız ticari uygulamalara girişmesi sebebiyle 1 milyon eurodan fazla para cezası kesti.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya fenomeni Ferragni'nin iki şirketi ile ayrıca "Pandoro" kekini üreten Balocco isimli firmaya, yanıltıcı ve haksız ticari reklam ve uygulamalar sebebiyle toplam 1,4 milyon euroyu aşan para cezası kesildiği bildirildi.

Açıklamada, Ferragni'ye ait iki şirket ile Balocco firmasının Kasım 2022'de, Torino'daki bir hastanede kemik kanseri tedavisi gören çocukların tedavisine fon toplama gerekçesiyle ülkede ortama fiyatı 3,5 euro olan ürünü "Pembe Noel Pandoro" adıyla 9 euroya satışa sunduğu ifade edildi.

Chiara Ferragni'nin sosyal medya hesapları vasıtasıyla söz konusu ürünün satın alınarak tedavi gören çocuklara destek olunabileceği vurgusu yaptığı, kendisinin de kampanyaya katıldığını söylediği ancak hasılatlara ve hastaneye yapılan ödemelere bakıldığında durumun böyle gelişmediğinin tespit edildiği kaydedildi.

Balocco firmasının hastaneye birkaç ay önce sadece 50 bin euroluk bağışta bulunduğu, Ferragni'nin ise şirketleri üzerinden bu kampanyadan 1 milyon euronun üzerinde hasılat elde etmesine karşın bağış yapmadığı ifade edildi.

Buna göre Rekabet Kurumu, yanıltıcı ve haksız ticari uygulamalar sebebiyle Ferragni’nin şirketlerinden Fenice'ye 400 bin euroluk, TBS Crew'a ise 675 bin euroluk ceza keserken keki üreten Balocco firmasına da 420 bin euro para cezası verdi.

Kurum, bu cezaları, tüketici hakları kanunundaki mesleki yükümlülüklerin ihlal edilmesine dayandırdı.

Sosyal medya fenomenlerine kötü haber

 

15 sosyal medya fenomenine yurt dışına çıkış yasağı

 

Sosyal medya fenomeni Özlem ve Tayyar Öz çiftine örgüt soruşturması

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)