BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da merkez sol önde----

İtalya'da merkez sol önde

İtalya'da merkez sol önde
25 Şubat 2013 - 18:09 www.finansgundem.com

İtalya'da oylama işlemleri sona ererken, Pier Luigi Bersani'nin önde olduğu haberleri gelmeye başladı

İtalyan SkyTG24 Tecne tarafından oyverenlerle gerçekliştirilen ankete göre kemer sıkma politikalarını devam ettireceğini söyleyen eski komünist Pier Luigi Bersani, İtalya'nın krizden bu yana ilk seçimini kazanma yolunda ilerliyor. 
Anketin vergi artışlarını geri çekeceğini söyleyen Silvio Berlusconi ve Beppe Grillo'nun geride olduğunu göstermesi üzerine İtalyan tahvilleri ve hisseleri ralliye geçti. 
Londra'da bulunan Monument Securities stratejisti Marc Ostwald, "Piyasaların verdiği tepki, Berlusconi rüzgarına yönelik yoğun endişeler olduğunu gösteriyor. 'Sonunda Berlusconi kazanamadı veya Senato çoğunluğunu eline geçiremedi' noktasına geldiğimizde insanlar 'Pekala, bunu atlattığımıza göre şimdi ne yapıyoruz?' sorusunu soracaklar" ifadelerini kullandı. 
10 yıllık İtalyan tahvil faizleri 25 baz puan düşerek Roma saatiyle 15:41'de yüzde 4.19'a geriledi. FTSE MIB hisse endeksi ise UniCredit SpA gibi finans firmalarının önderliğinde yüzde 3.6 tırmandı. 
SkyTG24 anketine göre Bersani'nin Demokrat Parti liderliğindeki koalisyon 630 kişilik ikincil temsilciler meclisinin 340 sandalyesini "büyük ihtimalle" elde etti. 
Bersani'nin Senato'da en az 156 koltuk elde ettiği beklenirken, 21 sandalye kazanan Monti ile bir koalisyon oluşturması durumunda 158'lik çoğunluk barajını aşabileceği konuşuluyor. Anketin artı-eksi 2.5 puanlık hata marjini bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)