BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da Hitler'i öven aday partiden uzaklaştırıldı----

İtalya'da Hitler'i öven aday partiden uzaklaştırıldı

İtalya'da Hitler'i öven aday partiden uzaklaştırıldı
20 Eylül 2022 - 15:56 www.finansgundem.com

İtalya'da pazar günü yapılacak seçimler öncesi ilginç gelişme... İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nin önde gelen adaylarından Pisano, Hitler'i öven paylaşımlarının ortaya çıkması üzerine partiden uzaklaştırıldı

İtalya'da bu hafta sonu gerçekleşecek erken genel seçimlerden zaferle çıkması beklenen aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi, önde gelen bir adayını, Hitler'i öven paylaşımlarının ortaya çıkmasının ardından partiden uzaklaştırdı.

Sicilya Adası'ndan aday olan Calogero Pisano adlı parti üyesinin 8 yıl önce sosyal medyada Hitler'i "büyük bir devlet adamı" olarak tanımlayan mesajlarını La Republica gazetesinin yayınlamasının ardından harekete geçen İtalya'nın Kardeşleri yönetimi, Pisano'nun parti ile ilişiğini kestiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada "Pisano, şu andan itibaren (partiyi) hiçbir düzeyde temsil etmemektedir" denildi.

La Republica gazetezi, Pisano'nun 2016'da yaptığı bir paylaşımda Meloni'yi "modern faşist" olarak tanımladığı mesajları da yayınladı.

Pisano özür diledi

Ortaya çıkan paylaşımlara büyük tepki gösteren Roma Yahudi Cemaati Başkanı Ruth Dureghello Twitter'da "Hitler'i övenlerin bir sonraki parlamentoda yer alabileceği fikri kabul edilemez" diye yazdı.

Pisano ise tepkilerin ardından Facebook üzerinden yaptığı açıklamada özür dileyerek "Yıllar önce son derece yanlış şeyler yazdım" dedi ve söz konusu paylaşımları bir süre önce kaldırdığını belirtti.

"Faşizm sempatizanı" olarak eleştirilen İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nin kökleri İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan neo-faşist bir gruba dayanıyor.

Ancak İtalya'nın müstakbel başbakanı olması beklenen parti lideri Giorgia Meloni, aşırı sağ ile arasına mesafe koymaya çalışıyor. Meloni partisini "ana akım muhafazakar" olarak tanımlıyor.

İtalya'nın Kardeşleri'nin 25 Eylül'de yapılacak seçimlerden zaferle çıkması ve içinde yer aldığı sağ partilerden oluşan ittifakı da iktidara taşıması bekleniyor.

İtalya seçime gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)