BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçre'de halka ilginç tavsiye: Mum ve odun biriktirin----

İsviçre'de halka ilginç tavsiye: Mum ve odun biriktirin

İsviçre'de halka ilginç tavsiye: Mum ve odun biriktirin
21 Ağustos 2022 - 16:48 www.finansgundem.com

Enerji krizi korkusu Avrupa'nın dört bir yanını sarmış durumda. İsviçre'de, kış aylarındaki elektrik ve gaz kesintileri ihtimali için halka mum ve odun stoklama çağrıları yapılıyor

İsviçre'de hükümetin kış mevsiminden itibaren ülkede yaşanmasına büyük ihtimal verilen enerji sıkıntısına dair "olağanüstü senaryolara" hazırlanması gerektiği belirtildi.

Ülke basınından Blick gazetesine konuşan, federal hükümete bağlı Yerel Adalet ve Polis Direktörleri Birliğinin Başkanı Fredy Fassler, enerji eksikliği nedeniyle yaşanabilecek elektrik kesintilerinin geniş kapsamlı sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Fassler, elektrik kesintilerinin uzun sürmesi durumunda kart üzerinden alışveriş ve bankamatiklerden para çekme gibi işlemlerin imkansız olacağını hatırlatarak, "Isınma sisteminin durması ve sokakların karanlığa gömülmesi de ihtimaller arasında. Bu tür olağanüstü durumlarda yağmalama ve protestoların gerçekleşme ihtimali göz ardı edilmemeli." dedi.

Ülkedeki enerji sıkıntısının bu noktalara gideceğini düşünmediğini vurgulayan Fassler, buna karşın İsviçre'nin "olağanüstü senaryolara hazırlık yapması gerektiğinin" altını çizdi.

Fassler, federal hükümetin şimdiye kadar enerji tedarikinin ekonomik boyutuna odaklanıp güvenlik boyutunu geri plana attığını kaydetti ve yerel yönetimlerin bundan sonra federal bazdaki enerji planlamalarına dahil edilmek için gösterdiği çabaları takdirle karşıladığını söyledi.

Elektrik kesintilerine karşı "mum ve odun stoklama" fikri

Uzmanlar, Rusya’nın gaz sevkiyatını düşürmesinin sonucu olarak birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi İsviçre'de de yıl sonundan itibaren enerji sıkıntısının yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.

İsviçre Federal Elektrik Komisyonu Başkanı Werner Luginbühl, 9 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, enerji krizi nedeniyle ülke genelinde kış mevsiminde geçici elektrik kesintileri olabileceği ihtimaline değinmişti.

Luginbühl, vatandaşlara, "birkaç saat süren elektrik kesintilerine karşı mum ve evinde odun sobası olanlar için odun stoklama" çağrısı yapmıştı.

Kayak merkezlerindeki teleferikler kullanıma kapatılabilir

İsviçre Devlet Televizyonunun (RTS) haberinde ise federal hükümetin, enerji tasarrufu için kayak merkezlerindeki teleferikleri ve kar ekipmanlarını kapatmak zorunda kalabileceği iddiası yer aldı.

Haberde hükümetin, teleferik işletmecilerine, elektrik tüketimlerini beşte bir azaltma talimatı vermesinin gündeme gelebileceği öne sürüldü.

Hükümetin böyle bir karar alması durumunda İsviçre'de kayak turizmi ve istihdamın azalma tehlikesi olduğu belirtildi.

İngiltere'de enerji faturaları rekor seviyeye yükselebilir

Almanya, artan enerji fiyatları sebebiyle kriz yaşıyor

Enerji krizindeki Batı'dan Afrika'ya olan ziyaretler arttı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E g.21 Ağustos 2022 21:40

    YETERLİ SAYIDA ALT VE ÜST TERMAL GİYSİLER SOĞUĞA DAYANIKLI UYKU TULUMLARI ELDİVENLER ÇORAPLAR ŞAPKALAR BERELER ALMALILAR KIŞ GELMEDEN HEPSİ HAZIRDA OLMALI

  • Nasır21 Ağustos 2022 18:24

    Yalan ve sahtekar yobaz arap palavralarından biri daha dünya yıkılır İSVİÇRE Tanrının asil ulkesi Yolunu bulur