BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç’te Kur’an yakma provokasyonu protesto edildi----

İsveç’te Kur’an yakma provokasyonu protesto edildi

İsveç’te Kur’an yakma provokasyonu protesto edildi
09 Temmuz 2023 - 19:54 www.finansgundem.com

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonları protesto edilmeye devam ediyor.

İsveç'in başkenti Stockholm'de, Kurban Bayramı'nın ilk günü bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması, Stockholm'ün Medborgarepaltsen bölgesinde protesto edildi.

İsveç’teki Müslüman derneklerin organize ettiği eyleme, yaklaşık 500 kişi katıldı. Provokasyonları protesto eden göstericiler, Kur’an-ı Kerim yakılmasının yasaklanmasını istedi. Göstericiler, “Kur’an-ı Kerim yakılmasına son verin” ve “Müslümanlara hakarete son verin” yazılı pankartlar taşıdı.

Nefret suçu

Grup adına burada yapılan açıklamada, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasının, Müslümanları incittiği ve nefret suçu işlendiği belirtildi. Provokasyonun, Müslüman karşıtı (İslamofobik) bir saldırı da olduğu aktarılan açıklamada, dini kitapların yakılmasının yasaklanması istendi.

AA muhabirine açıklama yapan Farklı Renkler Partisi (Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel, Kur’an-ı Kerim yakılmasının hukuken de yanlış olduğunu ve bu konu hakkında kanun değişiklik yapılması gerektiğini anlattı. Yüksel, “Kur’an yakılması nefret suçuna girer ve demokrasilerde bunun yeri yok" ifadesini kullandı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de, Irak asıllı Salwan Momika, 28 Haziran’da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakmıştı. Söz konusu menfur olay, Türkiye başta olmak üzere, uluslararası alanda büyük tepkiyle karşılanmıştı. (AA)

Papa Franciscus'tan Kuran yakılmasına tepki: Tiksinti duyuyorum

 

İsveç'te Kuran'ı Kerim yakma yasağı kaldırıldı

 

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasını engellemek için arayış

 

İsveç, Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)