BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveçli moda devi H&M'in CEO'su istifa etti, hisseleri çakıldı----

İsveçli moda devi H&M'in CEO'su istifa etti, hisseleri çakıldı

İsveçli moda devi H&M'in CEO'su istifa etti, hisseleri çakıldı
31 Ocak 2024 - 13:53 www.finansgundem.com

İsveçli giyim perakendecisi H&M satışlarını ve kârlılığını artırmakta zorlanırken, H&M'in CEO'su bugün beklenmedik bir şekilde istifa etti, şirketin hisseleri yüzde 8 düştü.

İsveçli giyim perakendecisi H&M HMb.ST satışlarını ve kârlılığını artırmakta zorlanırken, H&M'in yönetim kurulu bugün markadan sorumlu Daniel Ervér'i H&M grubunun yeni Başkanı ve CEO'su olarak atadı.

Görevden bugün beklenmedik bir şekilde istifa CEO Helena Helmersson'un dört yılın ardından şirketten ayrılmaya karar verdiğini, görevin "çok zahmetli" olduğunu ve devam edecek enerjiye sahip olmadığını söylemesiyle, H&M'in hisseleri yüzde 8 düştü.

"Rekabet etmekte zorlanıyordu"

H&M, aralık ve ocak ayındaki satışlarının bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 düştüğünü ve bu durumun alışverişin en yoğun olduğu Noel dönemi için kötü bir işaret olduğunu açıklamıştı.

İnditex'in ardından dünyanın borsada işlem gören en büyük ikinci giyim perakendecisi olan H&M, satışları hızla büyüyen Zara ve Shein ile rekabet etmekte zorlanıyordu.

18 yıldır H&M'de çalışan 42 yaşındaki yeni CEO Erver, şirketin ana markası H&M'in başkanlığını yürütmekteydi.

H&M'in dördüncü çeyrek faaliyet kâr marjı üçüncü çeyrekteki yüzde 7,8'den yüzde 7,2'ye gerilemişti. Şirket, hedefinin yüzde 10 olduğunu açıklamıştı.(Reuters) 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)