BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsveç enflasyonuna 'Beyonce' dopingi----

İsveç enflasyonuna 'Beyonce' dopingi

İsveç enflasyonuna 'Beyonce' dopingi
15 Haziran 2023 - 09:31 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce'un Stockholm'de verdiği konserin İsveç'te enflasyon artışına etki ettiği düşünülüyor.

Danske Bank'ın İsveç'teki baş ekonomisti Michael Grahn, Beyonce'un 10 Mayıs'ta İsveç'in başkenti Stockholm'de verdiği konser ile ülkedeki enflasyon arasında bağlantı olduğunu öne sürdü.

Resmi verilere göre, İsveç'te enflasyon nisandan mayısa yüzde 0.3'lük bir artış gösterdi. Söz konusu artışın eğlence hizmetlerindeki konaklama, bilet gibi çeşitli mal ve hizmetlerin yoğun tüketimi etkili olurken Grahn, Beyonce konserinin pastadaki payının büyük olduğunu belirtti.

Grahn, "Beyonce'un Stockholm'deki dünya turnesi başlangıcı Mayıs ayındaki artışta büyük paya sahip gibi görünüyor. Ne kadar etki ettiği belirsiz fakat 0.3'ün 0.2'si bu konserden kaynaklanıyor olabilir" dedi.

Financial Times'a verdiği demeçte olayı 'benzeri görülmemiş' ve 'oldukça şaşırtıcı' olarak nitelendiren kıdemli ekonomist, "Haziran ayında otel ve bilet fiyatlarının normale dönmesiyle bu yukarı yönlü sürprizin tersine dönmesini bekliyoruz” diye ekledi.

Büyük çapta spor ve sanat etkinlikleri, düzenlendikleri bölgede otel ve restoran fiyatlarında anlık artışlara neden olsa da, ulusal enflasyon rakamlarına nadiren etki eder.

Örneğin Paris'te Roland-Garros tenis turnuvasının ilk haftası ve 26 Mayıs'ta düzenlenen bir başka Beyonce konseri aynı döneme denk geldiği için Mayıs ayında otel fiyatlarında yüzde 4.3'lük bir artış görülmüştü.

İsveç'te kritik yasa onaylandı: Türkiye'nin şartı kabul edildi

 

İsveç, NATO askerine kapılarını açtı!

 

İsveç'te Kuran'ı Kerim yakma yasağı kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)