BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİstihdam verisi için kritik yorum!----

İstihdam verisi için kritik yorum!

İstihdam verisi için kritik yorum!
11 Ocak 2014 - 11:33 www.finansgundem.com

PIMCO'nun CEO'su El-Erian, istihdam verisinin "kafa karıştırıcı ile endişe verici" arasında bir noktada olduğunu söyledi

Pacific Investment Management Co.'nun CEO'su Muhammed El-Erian, cuma günü açıklanan Aralık ayı tarımdışı istihdam verisinden ne anlam çıkarılacağını kestirmenin güç olduğunu, ancak verinin ekonominin gücüne ilişkin bazı endişelere neden olduğunu söyledi.

Tarımdışı istihdam Aralık'ta 74,000 artarak, Bloomberg'in medyan tahmini olan 197,000'in çok gerisinde kaldı; Kasım ayı rakamları ise 241,000'e revize edildi.

Aralık ayı tarımdışı istihdam verisini "kafa karıştırıcı ve endişe arasında bir yerde" olarak yorumlayan El-Erian, "Kafa karıştırıcı, çünkü 74,000 gibi ilginç bir rakam. Birçok veriyle uyumsuz. Endişe verici, çünkü işgücü katılım oranı 35 yılın en düşüğüne geriledi" diye konuştu.

Verilere göre, 27 hafta ve daha uzun süredir işsiz olanlar, toplam işsizlerin yüzde 37'sini oluşturuyor.

El-Erian, kötü hava koşullarının da istihdam verisi üzerinde etkisinin olmuş olabileceğine değinerek, "Ne kadar etkisi olduğu araştırmalı. Ancak bence veriler, ekonominin hâlen hız kazanmaya çalıştığını gösteriyor" dedi.

PIMCO'nun CEO'su, ekonominin 2. ve 3. vites arasında bir yerde takılı kaldığını ifade ederek, "Daha yüksek vitese çıkabilir, ancak henüz o noktada değil" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)