BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte Yellen'in yarı yıl raporu----

İşte Yellen'in yarı yıl raporu

İşte Yellen'in yarı yıl raporu
10 Temmuz 2017 - 10:14 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen'ın Kongre'ye sunacağı yarıyıl raporu kamuya açıldı

Fed Başkanı Janet Yellen'ın Kongre'ye sunacağı yarıyıl raporu kamuya açıldı. Fed, riskleri sınırlı olarak görüyor ancak tahvil faizlerine odaklanıldığı görülüyor.

Rapora göre Fed, ABD ekonomisinin istihdam üretmeye devam ettiğini ve istikrarlı bir hızla büyüdüğünü vurguluyor.

Fed'e göre yatırım ve tüketici güveni sağlıklı ve finansal piyasalarda riskler konrusunda sadece ılımlı işaretler bulunuyor.

"TEHDİTLER"

Hisse senedi piyasalarının rekor seviyelere yakın olduğunun ve faiz oranları ile kredi şartlarının hala gevşek olduğunun ifade edildiğirapor,

finansal sistem ve tahvil piyasasının özellikle ekonomik büyüme için tehdit oluşturup oluşturmadığı tartışılıyor. Ortaya çıkan yanıt ise şu anda böyle bir tehdit bulunmadığı.

"TAHVİLDE KRİTİK EŞİK"

Bununla birilkte tahvilde eğer vade primleri daha yüksek seviyelere çıkar ise bunun tahvil piyasasının ötesinde yankıları olabileceğini vurguladı.

Fed, "Vade primlerininin daha normal seviyelere doğru ani bir artış göstermesi uzun vadeli Hazine kağıdı fiyatları için aşağı yönlü bir risk yaratıyor, bu ani artış diğer varlıkların fiyatlarını da etkileyebilir" dedi.

"KREDİ SIKIŞIKLIĞI"

Raporda, şirketler veya diğer tahvil piyasalarında bir kredi sıkışıklığı olduğuna dair küçük kanıtlar olduğu ancak artan varlık fiyatlarının bir problem yarattığına dair kanıt bulunmadığını vurgulanıyor.

Fed Başkanı Janet Yellen,12 Temmuz'da Temsilciler Meclisi'nde 13 Temmuz'da ABD Senatosu'nda sunum yapacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)