BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte Türkiye ile Rusya'nin ilk çeyrek ticaret hacmi----

İşte Türkiye ile Rusya'nin ilk çeyrek ticaret hacmi

İşte Türkiye ile Rusya'nin ilk çeyrek ticaret hacmi
10 Mayıs 2018 - 08:47 www.finansgundem.com

Rusya resmi rakamları tarafından Rusya ile Türkiye arasındaki ilk çeyrek ticaret hacmi rakamları açıklandı

Rusya federal gümrük servisi verilerine göre, Rusya ve Türkiye'nin ticaret hacmi ocak-mart döneminde 1.6 oranında büyüdü. Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi ocakta 2.327 milyar dolara yükseldi

Rusya federal gümrük servisi, Rusya ve Türkiye arasında ticaret hacminin yılın ilk üç ayında 7.2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yıllık bazda 1.6 oranında arttığı anlamına geliyor.

Servisin verilerine göre, aynı dönemde Rusya'dan Türkiye'ye yapılan ihracat 6.203 milyar dolar olarak gerçekleşirken, Türkiye'nin Rusya'ya ihracatıysa 999 milyon dolar seviyesindeydi.

Verilere göre ayrıca, Türkiye'nin, Rusya'nın toplam ihracat hacmi içindeki payı geçen yılki yüzde 3.5'ten yüzde 4.6'ya yükseldi. (Sputnik)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika10 Mayıs 2018 09:53

    Rusya'yla ilk üç ayda gerçekleşen ticaret rakamlarının aynısı Güney Kore'yle bir yılda gerçekleşiyor.ihracatın ithalatı karşılama oranları yüzde 16 oluyor. Cari açık rakamlarını bozan dengeler.