BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte rekor kıran 5 ildeki vakaların ortak özelliği----

İşte rekor kıran 5 ildeki vakaların ortak özelliği

İşte rekor kıran 5 ildeki vakaların ortak özelliği
07 Nisan 2021 - 09:46 www.finansgundem.com

Samsun ve İstanbul kendi rekorunu kırarken, Kırklareli’nde de Kovid-19 vakalarındaki artış oranı %73’e yükseldi. Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Taner Pehlivan, “İş yerlerinden kaynaklı bir bulaş söz konusu” diye konuştu.

Günlük vaka sayısında dün yeni bir rekor daha kırıldı. Korona virüs vaka artışı bir haftada %73 artış ile Türkiye'de ilk 5 il arasına giren Kırklareli'de vakaların %80-90'ını çalışan kesimin oluşturduğu ifade edildi.

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Taner Pehlivan, "Aile içinde de bulaş oluyor belli bir süre sonra ama vakalar hep çalışan insanlardan çıkıyor. İş yerlerinde hastalığı kapıyorlar ve daha sonra da ailede diğer çevrelerine yayıyorlar. İş yerlerinden kaynaklı bir bulaş söz konusu. Vakaların %60-70'ini 20 ile 40 yaş arasındakiler oluşturuyor" dedi.

Kırklareli vaka artış oranında ilk 5 il arasına girdi. Vaka sayısı her 100 bin kişide 298.28'den 518.23'e yükselen kentte artış oranı %73 oldu. Kent merkezi ve Lüleburgaz ilçesi HES uygulamasında kırmızı renge büründü. Kentte vaka artışlarının önlenmesi için tedbirler üst seviyeye çıkarılırken, filyasyon ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Valilik ve belediye vatandaşları sık sık ev ziyaretlerinden uzak durmaları, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarıyor.

Sabah'ın haberine göre; Kırklareli Tabip Odası Başkanı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Taner Pehlivan, artışın en önemli etkenlerinden birinin bulunduğu coğrafya ile ilgili olduğunu belirterek, "Bölgede genel olarak illerin tümü yüksek yoğunluk oranındaki iller. İstanbul başta olmak üzere Çanakkale, Kırklareli, Edirne'de halen yüksek oranda devam ediyor. Bu coğrafi sınırlar şu anda insanların birbiriyle temas olduğu bir bölge. En büyük sebep bu. İller arasındaki temasın mutlaka kesilmesi gerekiyor bir şekilde. Bu genel olarak, toplumsal hareketliliği durdurmaya, genel bir sokağa çıkma yasağı ve genel bir iş yerlerinin kapatılması şekilde olabileceği gibi en azından iller arası birtakım gidiş gelişlerin de kısıtlanması şeklinde olabilir" dedi.

VAKALARIN %90'I ÇALIŞAN KESİM

Kırklareli'de vakaların %80-90'nın bulaş kaynağının çalışan nüfustan kaynakladığını ifade eden Pehlivan, "Aile içinde de bulaş oluyor belli bir süre sonra ama vakalar hep çalışan insanlardan çıkıyor. İş yerlerinde hastalığı kapıyorlar ve daha sonra da ailede diğer çevrelerine yayıyorlar. İş yerlerinden kaynaklı bir bulaş söz konusu. Daha önceki pikte de böyleydi. Belli fabrika ve iş yerlerinde çok büyük yoğunluklar yaşanmıştı. Şu anda ilimiz bazında bu büyük oranda Lüleburgaz ilçemizde yaşanıyor. Vakaların yaklaşık 3'te 2'si Lüleburgaz ilçemizden. Lüleburgaz daha çok fabrika ve emek yoğunluğunun çok olduğu bir bölge" diye konuştu.

Kentte, aşılamada sona yaklaşılan 65 yaş üzerinde vakalar azaldı

 

İşte gençlerde vaka artışının 3 nedeni

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)