BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte partilerin yeni ekonomi kurmayları----

İşte partilerin yeni ekonomi kurmayları

İşte partilerin yeni ekonomi kurmayları
08 Nisan 2015 - 07:38 www.finansgundem.com

Haziran ayındaki seçimden sonra partiler ekonomiyi hangi isimlere emanet edecek?

Haziran ayında yapılacak seçimler sadece Türkiye vatandaşları değil yabancı yatırımcılar tarafından da yakından takip ediliyor. Habertürk'ün haberine göre, seçimden çıkacak sonuç kadar ekonomi yönetiminin kimlere emanet edileceği yabancı yatırımcıların en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

İşte partilerin yabancı yatırımcılara “güven” verecek ekonomi kurmayları...

Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulan milletvekili aday listelerine göre, ekonomi yönetimindeki bakanların seçim bölgeleri belli oldu, 4 bakan ise AK Parti'nin "3 dönem" kuralı nedeniyle listede yer almadı.

Kocaeli Milletvekili olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Denizli Milletvekili olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yine kendi seçim bölgelerinde yarışacak.
Bingöl Milletvekili Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Diyarbakır'dan, Batman Milletvekili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep'ten, Anayasa gereği görevini devreden eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise Antalya'dan aday gösterildi.

3 DÖNEM KURALINA TAKILANLAR

Ekonomi yönetiminin başında yer alan ve AK Parti hükümetlerinin tamamında kabinede olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti'nin "3 dönem" kuralı dolayısıyla listede yer almadı.

EKONOMİ YÖNETİMİNE KİMLER GELEBİLİR?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AK Parti'nin yeniden iktidar olması durumunda yeniden ekonomi yönetiminin içinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevlerinden istifa edip İzmir'den aday olan İbrahim Turhan'ın da AK Parti hükümetinin ekonomi kurmayları arasında yer alması bekleniyor.

AK Parti'nin ekonomi yönetiminde yer alabilecek bir diğer isim ise İstanbul 1. Bölge'den aday olan Berat Albayrak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, günlük bir gazetede ekonomi yazıları da yazıyor.

CHP'NİN YENİ EKONOMİ KURMAYLARI

CHP'nin ekonomi konularında öne çıkan isimlerinden Aydın Ayaydın ve Umut Oran, milletvekili seçimlerinde parti tarafından yeniden aday gösterilmedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP'nin iktidar olması durumunda Kemal Derviş'in “dışarıdan” ekonomi bakanı olacağına yönelik haberler basına yansımıştı.

Milletvekili adayları arasında CHP'nin iktidar olması halinde ekonomi yönetiminde yer alabilecek isimlerden biri eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel. Tekirdağ'dan yeniden aday gösterilen eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Bihlun Tamaylıgil, Mehmet Akif Hamzaçebi, DPT Müşteşarlığı da yapan İlhan Kesici CHP'nin ekonomi kurmaylarının başında geliyor.

MERKEZ'DEN MHP'YE TRANSFER

MHP'nin ekonomi alanında en büyük kozu  eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz. Durmuş Yılmaz, MHP tarafından doğduğu il Uşak'ta 1’inci sırada milletvekili adayı gösterildi. Eski Ulaştırma Bakanlarından Oktay Vural, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, yine MHP'nin ekonomi takımının içinde yer alacak.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • damat Ferit08 Nisan 2015 16:01

    Hiçbir özelliği olmadığı halde damat ferit Paşa'yı da ekonomi kurmayı saymışsınız ya. Pes doğrusu.

  • metehan08 Nisan 2015 10:00

    chp nin ekonomi kurmayi gursel tekin olmali. kadikoy de yaptiklarini ulke topraklarinin hepsinde uygulamali. sadece adina acilmis 60 tane dolandiricilik davasi olan bir adami millet vekili yapalim. ama durun 30 undan berat etmis. hakkini yemiyelim