BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİşte Kurtiz'in defnedileceği köy----

İşte Kurtiz'in defnedileceği köy

İşte Kurtiz'in defnedileceği köy
29 Eylül 2013 - 11:48 www.finansgundem.com

Önceki gün İstanbul Etiler’deki evinde vefat eden sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz’in nerede defnedileceği tartışma konusu oldu

Uzun yıllardır Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel’de yaşayan 77 yaşındaki Kurtiz, Tahtakuşlar’da gömülmek istiyordu.
Ailesi, vefatının ardından hazırlıklara başlamak istedi. Fakat köyün ihtiyar heyetinin, bu vasiyetin yerine getirilemeyeceğine karar verdiği öne sürüldü. Kurtiz’in kayınbiraderi Erhan Şeker, Kurtiz’in Alevi olmadığı için Tahtakuşlar’a defnedilemeyeceği iddiasına cevap vermezken, bugün öğle namazını müteakip Çamlıbel köyünde defnedileceğini söyledi.
Çamlıbel Köyü Muhtarı Mustafa Çambel, Kurtiz ile bir ay önce görüştüğünü belirterek, “Merhum, Kaz Dağları’nı çok seviyordu. Buralara âşıktı adeta.” ifadelerini kullandı. Kurtiz’in Tahtakuşlar köyünde defnedilmesine karşı çıkan köy ihtiyar heyetinin kararı tepki çekti. Fethiye’deki Aleviler, ünlü sanatçının ilçelerindeki Foça Mahallesi Mezarlığı’na defnedilmesini istedi. Ezel dizisinin Ramiz Dayı’sı, Muhteşem Yüzyıl’ın Ebussuud Efendi’si olarak ekranlarda görünen Tuncel Kurtiz için dün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Aliye Uzunatağalı, Kıvanç Tatlıtuğ, Ayla Algan, Melek Baykal, Menderes Samancılar, Demet Akbağ gibi pek çok isim, törene katıldı. Burada konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Sayısız ödülleri olan bir sanatçımızdı. Zaman zaman güldürdü, zaman zaman duygulandırdı. Bugün de ağlattığı günlerden biridir. Allah, mekânını cennet eylesin.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)