BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte fabrika taşımaya elverişli ülkeler----

İşte fabrika taşımaya elverişli ülkeler

İşte fabrika taşımaya elverişli ülkeler
11 Haziran 2018 - 08:31 www.finansgundem.com

Üretim tesislerini taşımak isteyen şirketler için en elverişli ülkeler belli oldu. Peki Türkiye kaçıncı sırada

Son yıllarda artan maliyetler ve poliitik riskler yüzünden "bir ülkeden diğerine komple fabrika taşıma" trendi yaygınlaşmaya başladı. Peki, bu durumdaki şirketler için fabrika taşımaya en elverişli ülkeler listesinde Rusya ve Türkiye kaçıncı?

Üretim tesisini taşımak isteyen şirketler için en ideal 15 ülkeden biri Rusya. Cushman & Wakefield şirketinin hazırladığı Üretici Ülkeler Endeksi 2018 başlıklı raporun vardığı sonuç bu yönde.

Söz konusu çalışma ülkeleri üretim maliyeti, potansiyel siyasi ve ekonomik riskler, piyasa koşulları, iş gücü ve yatırım iklimi gibi kriterlere göre kıyaslıyor.

Fabrika taşımak için en ideal ülkeler sıralamasının üst basamaklarında Asya-Büyük Okyanus bölgesindeki ülkeler var. Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri de üreticiler için cazibelerini koruyor.

İşçi maliyetlerindeki artışa rağmen ilk sırada hala Çin var. İkinci sırada sürpriz bir ülke yer alıyor: Litvanya. Üçüncü Malezya. Rusya ise 14. sırada. Rusya geçen 23. sıradaydı.

Listede Türkiye, Rusya'nın üstünde, 10. sırada yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)